Nyheter

Ericssons CIO Mats Hultin till atNorths styrelse

atNorth, en nordisk datacenteraktör, meddelade idag att Mats Hultin ansluter till företagets styrelse.

Som nuvarande Chief Information Officer och Head of Group IT på Ericsson är Mats ansvarig för att bygga, förbättra och driva Ericssons interna digitala plattformar för innovation och användarupplevelse. Han tillför värdefull kunskap om företags digitalisering till atNorth, ytterligare stödd av tio års erfarenhet som tidigare CIO för SAAB. I kombination med sin styrelseerfarenhet kommer han att hjälpa företaget när det fortsätter att genomföra sin strategiska färdplan som nästa generations leverantör av hållbara datacenter i Europa.­

– Mats har lång erfarenhet av att arbeta som CIO för några av de största företagen i Norden, det vill säga Saab och Ericsson. Han har varit på köparsidan av marknaden för datacenter och högpresterande datorkraft och som användare av tjänsterna kommer han att ge oss värdefull insikt, inte bara om det nordiska utan även den globala marknaden. Han förstår värdet av vårt differentierade erbjudande och vi ser fram emot att arbeta tillsammans, säger Eyjólfur Magnús Kristinsson, VD på North.

Utöver telekomnätverken är datacenter grunden för allt som är digitalt. Med sitt fokus på högpresterande beräkningar och energieffektiva datacentertjänster går atNorth i spetsen för utvecklingen inom detta område och jag är glad över att vara en del av företaget i dess fortsatta tillväxt, kommenterar Mats Hultin.