Nyheter

Högtryck för MTRX

Bokningarna och avgångarna når nya höjder för MTRX. Våren har sett stadigt mer välfyllda tåg med rekordmånga resenärer under maj månad. Samtidigt väntas de senaste årens ökade intresse för Sverigesemester innebära fortsatt högtryck för tågresor under hela sommaren. Nu släpps också höstens resor från tågbolaget.

Stort intresse och välfyllda tåg är nuläget för MTRX när resenärerna återkommer i rekordfart. Efter att restriktionerna släpptes i början av året har bokningarna ökat stadigt, understött av en stark efterfrågan både från fritids- och affärsresande. Under maj kördes fler avgångar än någonsin tidigare och antalet resande under en månad var också det rekordstort. MTRX förlänger nu återigen sträckan från Göteborg till Båstad, med stopp i Varberg, Falkenberg, Halmstad och Laholm för att kunna erbjuda snabba och smidiga resor till sköna sommardestinationer.

– Vad vi ser ombord på våra tåg, mycket folk och hög energi, är naturligtvis väldigt kul. Det gör att vi känner medvind i det vi gör. Nu ser vi fram emot en hektisk men högintressant sommar, säger Maria Hofberg, kommersiell chef MTRX.

Resandet ökar återigen på de flesta fronter, med tåget i en god position att fånga upp de som reser mer sällan såväl som mer frekventa tjänsteresenärer. Efter år av restriktioner testas återigen resebranschens anpassbarhet till nya förhållanden.

– Pandemin och restriktionerna var såklart en enorm utmaning för oss såväl som för hela branschen. Det tvingade oss att tänka nytt och fortsätta leta innovationer. Vi gjorde alla biljetter ombokningsbara för att ytterligare öka tryggheten för våra resenärer. I kombination med automatisk återbetalning vid försening, som vi införde 2019, är det helt enkelt lätt och bekvämt att resa med oss, säger Maria Hofberg.

Nu finns även sensommarens och tidiga höstens resor, med bokningsbara datum till början av oktober. Biljetterna släpps löpande och kommer fyllas på längre fram med ännu fler avgångar.