Nyheter

Anne Kinnander ny CFO för division Infrastructure på AFRY

I september tillträder Anne Kinnander som ny CFO för division Infrastructure på AFRY. Anne har bred erfarenhet inom en rad olika globala organisationer. Under 15 år har hon arbetat inom ABB-sfären, närmast kommer hon från ams-OSRAM.

Anne Kinnander har arbetat med finansiella frågor under hela sin karriär, i olika roller. Utöver ABB har hon bland annat arbetat som divisions controller för ams-OSRAM, ett globalt elektronikföretag som designar och tillverkar optiska komponenter och system för micro moduler, ljussensorer och tillhörande mjukvara bland annat.

─ Det är med stor glädje jag välkomnar Anne till teamet. Med sin gedigna erfarenhet och förståelse för affären blir hon ett starkt tillskott till divisionen, säger Malin Frenning, Divisionschef Infrastructure på AFRY.

Anne har en masterexamen ekonomi från Jönköping International Business School. Efter 18 år i utlandet flyttar hon nu hem till Sverige.

─ AFRYs vision och företagskultur är verkligen tilltalande och jag tror att mina erfarenheter som global controller inom projekt- och konsultverksamhet från bland annat ABB kommer att komma väl till pass i min nya roll. Jag ser fram emot att bidra till att bygga framtidens städer och ett mer hållbart samhälle, säger Anne Kinnander, tillträdande CFO Infrastructure på AFRY.

Division Infrastructure består av 6 200 medarbetare i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Storbritannien, Tyskland, Österrike och Schweiz. Ingenjörer, arkitekter, experter, projektledare och designers som drivs av att skapa bättre samhällen och industrier. Divisionen erbjuder tekniska lösningar och design inom digitalisering och hållbarhet och majoriteten av kunderna är inom fastighets- och infrastrukturmarknaden.