Nyheter

H2 Green Steel och BMW Group tecknar slutligt avtal om leverans av CO\2\-reducerat stål

BMW Group och H2 Green Steel har tecknat ett slutligt avtal om leverans av CO2-reducerat stål. Avtalet tar upp BMW Groups uppströms scope 3-utsläpp och inkluderar återvinnings- och hanteringsåtgärder vid uttjänta livslängden.

Som en del av att befästa ett bindande avtal har BMW Group och H2 Green Steel också kommit överens om tekniskt samarbete som kommer att omfatta flera åtgärder som tar itu med BMW Groups vetenskapsbaserade mål och bidrar till att uppfylla dess ambitiösa tidslinje för CO2-minskning.

– Vi är på ett uppdrag att ta bort koldioxid från stålindustrin. Att arbeta med progressiva företag som BMW Group driver oss att bli bättre både i vår egen verksamhet och vår värdekedja. Det driver oss också att bli en ännu bättre partner till våra kunder och höjer ribban för branschkollegor på utsläppsresan, säger Henrik Henriksson, VD för H2 Green Steel.

H2 Green Steel har åtagit sig att uppfylla kraven i Scope 1, 2 och uppströms Scope 3 enligt definitionen i GHG-protokollet. Företaget har en bruttoförpliktelse för koldioxidutsläppsintensitet per ton stål, inkluderad i kundkontrakten. H2 Green Steels arbete för att minska utsläppen kommer att påverka BMW Groups materialförsörjningskedja och dess uppströms Scope 3-utsläpp.

Dessutom är återvinning av skrot en viktig del av ekvationen som ytterligare säkerställer cirkularitet. I ett banbrytande drag har båda företagen därför kommit överens om att 40 procent av förekonsumentstålskrotet av volymerna ska återföras till H2 Green Steels ljusbågsugnar för återvinning.

Enligt H2 Green Steels definition av grönt stål är faktiska CO2-minskningar och förbättrad cirkuläritet båda nyckeln. Därför måste grönt stål tillverkas av en kombination av en betydande mängd grönt jungfruligt järn och skrot i en produktionsprocess som använder el från förnybara energikällor. De totala CO2-utsläppen i en sådan process måste vara mer än 90 procent lägre än vid traditionell ståltillverkning i en masugnsprocess.