Nyheter

Nytt erbjudande inom laddtjänster för elbilar

Laddföretaget Monta och elteknikföretaget Granitor Electro inleder nu ett samarbete för att göra det möjligt för bostadsrättsföreningar och företag att enklare hantera sina laddpunkter och få möjlighet att öppna dem för publikt bru.

För att tillgodose den kraftigt ökade efterfrågan på elbilsladdning har Granitor Electro inlett ett samarbete med laddföretaget Monta som gör det möjligt att för bostadsrättsföreningar och företag att enkelt hantera sina laddpunkter, tilldela access, öppna upp dem publikt eller ta betalt för laddning.

– Vi försöker alltid hjälpa våra kunder att finna smarta energilösningar. Tanken med vårt koncept är att det ska vara enkelt för kunden att välja rätt och så kompletta installationspaket som möjligt. Monta blir en viktig partner för att bygga vårt digitala och elektrifierade erbjudande, genom enkla integrerade laddtjänster till våra kunder, säger Leif Jäderberg, Business Developer på Granitor Electro.

Granitor kom i kontakt med Monta när de letade efter en partner som kunde leverera en administrativ helhetslösning för hantering av laddpunkter för fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar. Med Montas mjukvara inkluderad vid installation kommer Granitors kunder att kunna öppna upp sina laddpunkter för allmänheten, samt ställa in priser och åtkomstnivåer för sina laddpunkter. Såväl fastighetsägare och bostadsrättsföreningar som elbilsägare får dessutom tillgång till kundsupport dygnet runt.

– Granitors erbjudande mot fastighetsägare och bostadsrättsföreningar är helt rätt i tiden, med smarta lösningar för energieffektiv och enkel användning. Att de nu erbjuder smarta laddningslösningar med vår mjukvara för hantering av laddpunkterna bidrar till en prisvärd och smidig laddning för elbilsägare, samtidigt som fastighetsägare kan erbjuda ett stort värde för sina kunder, säger Marcus Enetjärn, Sverigechef för Monta.

Samarbetet är redan inlett och parallellt med att integrera lösningen hos kunder så integreras de laddpunkter som finns i Granitors egna lokaler och kontorsbyggnader, vilket idag omfattar ungefär 400 laddpunkter.

Om Granitor

Granitor är en svensk koncern som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och underhåll samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Här jobbar 4400 samhälls- och industriutvecklare och omsättningen under 2021 var 9 miljarder kronor. Den 12 januari 2022 bytte vi namn från Midroc till Granitor. I över 25 år har vi, tillsammans med kunder och partners, utvecklat hållbara lösningar för samhälle och industri. Vår ambition är att bidra till en bättre framtid – både idag och för kommande generationer.

Om Monta

Monta är den första laddningsplattformen för elfordon som fokuserar på laddningsupplevelsen och erbjuder ett brett utbud av tjänster för elfordon, till både elbilsanvändare och ägare av laddpunkter globalt. Monta gör det möjligt för elbilsanvändare att spåra och optimera sin elförbrukning och att erbjuda sin personliga laddpunkt till andra elbilsanvändare, med full insyn i individuell användning, förbrukning och prissättning. Plattformen ger företag och organisationer med laddstationer en fullfjädrad lösning för att attrahera användare och smidigt hantera användning, prissättning, åtkomst och transaktioner för laddningsstationer.

På bilden: Marcus Enetjärn, Sverigechef på Monta