Nyheter

Proofpoint utser Annika Westlund till att leda nordiska marknaden

Annika Westlund har över 18 års erfarenhet av IT-säkerhet, däribland fem år på Proofpoint, där hon har haft flera seniora ledarroller i Norden. I sin nya roll är Annika ansvarig för tillväxt och strategi på en viktig marknad för företaget, samt för att ytterligare stärka Proofpoints position som ledare inom cybersäkerhetslösningar som försvarar organisationers kritiska data och skyddar deras medarbetare.

– Proofpoints fortsatta engagemang för att utveckla säkerhetsinnovationer som skyddar människor – oavsett var de arbetar – och försvara deras data från dagens mest skadliga risker innebär att vi har en stark ställning med goda möjligheter till ytterligare tillväxt över samtliga nordiska marknader, säger Annika Westlund.

– Jag ser fram emot att leda teamet, att få ut prisbelönta lösningar på marknaden och att hjälpa nordiska organisationer att navigera i ett komplext och ständigt föränderligt cyberhotslandskap för att bättre skydda sin verksamhet och sina kunder, säger hon.

Annika Westlund, som är baserad i Sverige, har tidigare haft ledande roller inom IT-säkerhet hos bland annat McAfee.

Mark-Peter Mansveld, Vice President, Northern Europe, Middle-East och Israel på Proofpoint:

– Samtidigt som vi haft en stark tillväxt har Proofpoints rykte som innovativ ledare inom cybersäkerhet – tillsammans med vår starka företagskultur – gjort det möjligt för oss att behålla nyckeltalanger inom organisationen. Annikas branschexpertis, beslutsamhet och driv, tillsammans med hennes mångåriga erfarenhet från Proofpoint, kommer att spela in viktig roll för våra fortsatta framgångar i regionen.