Nyheter

Proofpoint lanserar ny plattform för heltäckande regelefterlevnad

I veckan lanserar cybersäkerhetsföretaget Proofpoint sin nya plattform Intelligent Compliance Platform, som erbjuder företag ett heltäckande regelefterlevnadsskydd. Plattformen bygger på Proofpoints egenutvecklade maskininlärningsmotor som förser företag med bland annat nästa generations prediktiva analyser samtidigt som det uppfyller komplexa krav på efterlevnad och informationsstyrning.

Proofpoints AI- och maskininlärningsteknik ska förbättra effektiviteten genom automatisering och möjliggöra intuitiva kontroller av efterlevnad, insiderrisk och datahantering för att klassificera och förutsäga risker över ett brett utbud av digitala kommunikationskanaler. Detta ger team utökad synlighet samtidigt som de upptäcker och förebygger risker i realtid.

– Vi förstår att dagens organisationer är överväldigade av konstant växande datavolymer som är otroligt svåra att hantera. För personal med ansvar för regelefterlevnad innebär det att man manuellt måste gå igenom enorma mängder material i arbetet med tillsyn och granskning av utredningar. Den nya plattformen för intelligent regelefterlevnad råder bukt med detta och förbättrar avsevärt upptäckten av icke-kompatibel kommunikation och innehåll samtidigt som den snabbt pekar ut insiderrisker, säger Kevin Leusing, senior vice president och general manager, Compliance på Proofpoint.

Med Proofpoints nya plattform beräknas arbetet med granskning av kommunikationsinnehåll minska med upp till 84 procent. Den möjliggör även sentimentanalys av kommunikationsdata och en mängd olika maskininlärningsmodeller för tidig upptäckt av olämpligt beteende och tjänstefel för att skydda kunder från insiderrisker och böter.

Fördelarna med att använda plattformen är många, bland annat enhetlig datainsamling och automatiserad riskdetektering.