Nyheter

Load Up North – Maskinmässa i glödheta byggregion norr

Maskinmässan Load Up North i Boden som pågår torsdag till lördag ligger helt rätt både i tid och geografiskt. Boden ligger i centrum av en region där det nu satsas miljarder på gruvor, fossilfritt stål, batterifabrik, vindkraft och bygget av Norrbotniabanan. Stora som små leverantörer av maskiner, utrustning och tillbehör är på plats.

Mässans första dag bjöd på soligt väder och nöjda besökare som uppskattade det kompakta mässområdet. Utställarna ser stora affärsmöjligheter i en storsatsande region och det gjordes en hel del affärer redan första dagen. Mässan fortsätter i dag fredag och i morgon lördag på Boden Arena.

Nolias vd, Jonas Dahlberg, ser mässor och andra mötesplatser som en motor för framgång i samhällsomställningen men också som ett fönster till nya affärsmöjligheter. Han ser också ett stort sug efter mässor som medium.

Vi på Nolia ska genom mässor som Load Up North, öka möjligheterna för fler företag att växa, öka innovationstakten och locka fler till branschen. Men vi ska också stärka regionernas möjlighet att växa hållbart och säkert. Allt fler har under de senaste åren insett vilket värdefullt och kraftfullt medium mässor är och suget att få ställa ut är stort, både bland de vana utställarna och hos nya företag som vi tidigare aldrig haft med på mässor, säger Jonas Dahlberg.

Han pekar vidare på att Load Up North hålls i centrum av ”Det Svenska Klimatundret” som innebär miljardinvesteringar kring fossilfritt stål på två orter, dels Hybrit i Gällivare, dels H2 green steel just i Boden där årets Load Up North hålls.
Andra stora satsningar i norr är Northvolts batterifabrik i Skellefteå, utbyggnaden av vindkraften och bygget av Norrbotniabanan.
Nolias vd är glad över att kunna erbjuda en mässa som ger utställarna och besökarna så stora möjligheter.

Huvudfokus på mässan är att visa upp nyheter, nya produkter, skapa nätverk och affärer. Vanliga år är det ett fantastiskt erbjudande, men 2022 har det nog aldrig funnits fler anledningar att delta och besöka mässan, konstaterar Jonas Dahlberg.

Maskinmässan Load Up North fortsätter under fredagen och lördagen på Boden Arena i Boden.

Bild: Lars-Olof Tandberg