Nyheter

Reflekterande skal ökar cyklisters synlighet i trafiken

När sommarmånaderna är slut lägger sig mörkret snabbt över gator och cykelvägar. Då är det viktigt att synas i trafiken. Hövding ligger bakom den hyllade airbagen för cyklister och har tagit reflexer till en ny nivå.

Skalet Airbag Inside är höstens favorit som ökar synligheten på vägarna.

– De som använder Hövding gör det främst för att de är säkerhetsmedvetna, men många vill samtidigt ge uttryck för sin personliga stil. De reflekterande skalen har både smart funktion och ger ett personligt uttryck. Med olika skal går det lätt att variera Hövding efter säsong och humör, säger Stina Malmros, Pattern Technician på Hövding, och som arbetar med att ta fram skalen.

Skalet med texten Airbag Inside är gjort av ett reflekterande tyg dekorerat med grafiskt tryck. På natten fungerar den skimrande textilen som en reflex.

Hövding är en diskret krage som cyklisten bär kring halsen. Den kontrollerar cyklistens rörelser 200 gånger per sekund. Kragen innehåller en hopvikt airbag och om en olycka inträffar blåser airbagen i kragen upp och skyddar huvud och nacke. Utlösningsmekanismen styrs med hjälp av sensorer som registrerar den onormala rörelsen hos cyklisten.