Nyheter

Volvo CE samarbetar med BRIO för att inspirera blivande ingenjörer

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) och familjefavoriten BRIO AB går samman i nytt samarbete. Volvo CE och BRIO lanserar en ny serie byggleksaker i trä för att glädja och väcka fantasin hos blivande unga ingenjörer

Det är första gången som leksakstillverkaren samarbetar med en stor tillverkare av bygg- och anläggningsmaskiner. De nya minimaskinerna med Volvo CE-tema kommer att finnas tillgängliga från och med hösten 2022.

BRIO Builders senaste serie är en byggsats med en hjullastare, dumper och grävmaskin, designad i nära samarbete med Volvo CE för att säkerställa att de liknar sina verkliga motsvarigheter och alla stoltserar med den ikoniska gula färgen från Volvo CE.

Detta spännande nya partnerskap kommer att inspirera den allra yngsta generationen av blivande ingenjörer, barn från tre år och uppåt, som så ofta fascineras av enorma bygg- och anläggningsfordon och är i linje med Volvos syfte att bygga den värld vi vill leva i.

Arvid Rinaldo, Brand Partnerships på Volvo CE:

– Vi är glada över att se detta partnerskap med BRIO komma till liv. Detta är första gången dessa två skandinaviska varumärken samarbetar, men vi har knutit ett starkt band, förenat av ett antal gemensamma värderingar inklusive kvalitet, säkerhet, passion för exceptionell design och ett engagemang för miljöansvar. Tack vare en nära relation mellan teamen hos de två varumärkena har BRIO-modellerna varsamt skapats för att passa in i Volvo CE:s varumärkesidentitet.

Entreprenadmaskiner är populära bland barn tack vare sin imponerande storlek, djärva färger och det spännande och viktiga arbete de gör: gräver hål, lyfter och transporterar tunga laster och hjälper till att bygga den värld vi lever i. Arvid tillägger: ”Vi är letar alltid efter sätt att uppmuntra och öka ingenjörstalang hos barn och med dessa BRIO byggsatser erbjuder vi ett roligt sätt att utforska arbetslivet i världen, träna hand-öga-koordination och utveckla en kärlek till design och byggande. Med detta initiativ hjälper vi våra yngsta att utforska den fascinerande byggvärlden genom lek.”

Tillverkad av FSC-certifierat bokträ och högkvalitativa plastbitar och med lättanvända verktyg, är Volvo CE-hjullastaren, dumpern och grävmaskinen bra för små händer att leka med. De är vackert gjorda, och de är också idealiska pjäser som kommande generationer kan ärva och njuta av, tack vare de högkvalitativa materialen och den hållbara designen.

Leksakerna har realistiska lekfunktioner som mekanisk dumpning, lyft och transport, liknande de som finns på verkliga anläggningsmaskiner, vilket gör dem idealiska för oavbruten lek. Och eftersom säkerhet är ett av Volvo CE:s kärnvärden, så sitter det en batteridriven orange varningslampa ovanpå varje maskin, samma som den som finns för Volvos On Board Weighing-system.

– Lekmöjligheterna är oändliga när barn börjar bygga med Builder, tillägger Dan Nordlund, produktdesigner för BRIO Builder. Och med dessa nya fordon med Volvo-tema får byggleken en helt ny nivå av glädje. Barn kan nu bygga sina enorma maskiner, leka med en byggarbetsplats inspirerad av verkligheten och sedan återuppfinna och bygga om så mycket de önskar.

Byggleksakerna BRIO Builder kommer att finnas tillgängliga från och med hösten 2022. Som en del av samarbetet med BRIO kommer även en station för BRIO Builder att läggas till på Volvo CE:s museum i Eskilstuna och det är här som en träreplika av hjullastaren kommer att finnas i naturlig storlek. när den inte ställs ut vid andra evenemang.

Besök museets webbplats på:

www.munktellmuseet.com