Nyheter

Eaton storsatsar på datacenter i Norden – värvar Marcelo Pizzato

Eaton rekryterar Marcelo Pizzato som ny Business Development Manager och Key Account Manager för datacentersegmentet i Norden som ett led i Eatons storsatsning på datacenter. I rollen kommer Marcelo att utveckla Eatons affärsverksamhet inom datacenter och driva det strategiska försäljningsarbetet inom området framåt.

Datacenterbranschen kommer att ställas inför stora utmaningar när behovet av energi ökar för att möjliggöra digitalisering och elektrifiering. Detta samtidigt som den ökande produktionen av förnybar energi gör att det krävs en större medvetenhet om hur datacenter kan tillföra mer flexibilitet till elnätet. För att påskynda arbetet har Eaton rekryterat in Marcelo Pizzato, som ska leda Eatons strategiska KAM-arbete framåt och utveckla Eatons affärsverksamhet i den nya rollen som Business Development Manager. Eatons satsning på datacenter i Norden har flera fördelar tack vare det geografiska läget och de goda förutsättningarna för stabil och prisvärd drift.

– Med rekryteringen av Marcelo Pizzato kommer vi att kunna lägga in ytterligare en högre växel inom affärsområdet. Norden är ett område som på flera sätt lämpar sig väldigt väl för hållbara och kostnadseffektiva datacenter. Vi kommer stärka vårt fokus på hur datacenter kan bli mer flexibla, bidra till att stabilisera elnätet och hur datacenter kan vara en del av lösningen till övergången av förnyelsebara energikällor, säger Fredrik Regnell, Sverigechef på Eaton.

Marcelo har mångårig erfarenhet inom branschen. Han har arbetat som ingenjör på datacenter i sitt hemland Brasilien och arbetat i drygt tio år på Schneider Electric i både Brasilien och Sverige i flera olika chefsroller på säljsidan. Han bor i Stockholm sedan sju år tillbaka och kommer att vara en del av det centrala teamet hos Eaton.

– Jag är glad över att få vara en del av Eatons satsning på datacenter i Norden. Regionen har mycket goda förutsättningar för datacenter eftersom det finns ett väl utbyggt fibernätverk, grön och billig energi samt bättre kylning än i många andra områden. Det finns många sätt som Eaton i Norden kan hjälpa företag att kapa kostnader och få en mer pålitlig drift, säger Marcelo.

Som ett ytterligare steg i att växla upp satsningen på datacenter har Eaton nyligen gått med i branschorganisationen Swedish Data Center Industry Association. Tillsammans med andra medlemmar i organisationen kommer Eaton att mobilisera den svenska datacenterbranschen för att driva utveckling och innovation.