Nyheter

Preem satsar på elektrifiering av tunga vägtransporter

Som ett led i Preems förnybara omställning och strategin att erbjuda fler miljöeffektiva energislag på Preems stationer inleds nu en satsning på laddstationer för yrkestrafik och tung trafik.

Målbilden är att Preem ska vara en ledande energileverantör längs våra vägar.

– Vi vill fortsätta vara den ledande aktören inom tung trafik genom att erbjuda ett brett urval av drivmedel – inklusive möjligheter för elladdning. Det är en viktig del i vår fortsatta satsning att bli klimatneutrala 2035 och samtidigt hjälpa våra kunder att uppnå sina klimatmål. Vi har mycket bra förutsättningar då vi har ett brett rikstäckande nätverk väl anpassat för just tung trafik, säger Kristoffer Ahlén, Pris- och produktchef på Preem.

Laddstationerna kommer vara tillgängliga för alla tunga fordon oavsett tillverkare. Laddplatserna ska utrustas med 2–4 laddpunkter med en maxhastighet om 350kW med kontinuerlig effekt. Laddstationerna ska installeras på strategiska platser med högt trafikflöde av godstransporter.

Sedan tidigare har Preem och laddningsoperatören Recharge tecknat avtal om att installera hundratals supersnabbladdare på Preems stationer i hela landet.