Nyheter

Sveriges arméchef Karl Engelbrektson till SKYDD

SKYDD är Nordens största mötesplats för säkerhetsbranschen och årets tema är samhällssäkerhet och totalförsvar. En av årets talare är Sveriges arméchef Karl Engelbrektson som kommer att hålla ett föredrag om säkerhetslägets påverkan på kompetensförsörjningen. SKYDD pågår 25-27 oktober på Stockholmsmässan.

En av många talare som lockar besökare till SKYDD är Sveriges arméchef Karl Engelbrektson. Hans föredrag Hur påverkar säkerhetsläget kompetensförsörjningen? hålls på stora scenen 25 oktober mellan kl.13.00 – 13.20. Dessutom kommer överbefälhavare Micael Bydén att tala via en videohälsning.

– Årets mässa sätter samhällssäkerhet och totalförsvar i fokus. Vi är glada över att få välkomna Karl Engelbrektson till SKYDD och ser fram emot att lyssna till hur han ser på kompetensförsörjningen i relation till dagens säkerhetsläge, säger Anders Arehag som är projektledare för SKYDD.

Karl Engelbrektson deltar dessutom i en paneldiskussion med temat Totalförsvar tillsammans, där en rad myndigheter och privata bolag kommer att diskutera hur totalförsvaret görs bäst tillsammans. Frågor som Hur samverkar vi och vad menar vi med totalförsvar? och Vad behöver myndigheterna från de olika branscherna vad gäller skydd, säkerhet och bevakning? kommer att diskuteras under samtalet, som modereras av Eva Hamilton. Medverkar gör Försvarsmakten, MSB, Polisen, Stockholms brandförsvar samt representanter från säkerhets- och bevakningsbranschen. Paneldiskussionen hålls 25 oktober mellan kl.13.30 – 14.15 på stora scenen.

– Under paneldiskussionen så får vi lyssna till olika perspektiv på totalförsvar. Samverkan är viktigt och jag ser fram emot att få lyssna till viktiga perspektiv från olika delar av branschen, säger projektledare Anders Arehag.

Årets tema på SKYDD är samhällssäkerhet och totalförsvar. Det finns ett gediget seminarieprogram med cirka 50 programpunkter och det kommer nästan 200 utställare till mässan. SKYDD är nordens största mötesplats för säkerhetsbranschen och årets mässa hålls mellan 25 – 27 oktober.

Mer information finns på:

www.skydd.net

Foto: Tommy Olsson