Nyheter

Tågstopp på Västkustbanan

Under nästa vecka, måndag 10 oktober till fredag 14 oktober, är det tågstopp under dagtid genom Varberg. Bussar ersätter de inställda tågen.

– Alla kommer att komma fram men resan tar längre tid än normalt. Vårt råd är att vara ute i extra god tid, eftersom en resa mellan exempelvis Halmstad och Göteborg kommer att ta ungefär en timme längre tid under tågstoppet, säger Peter Gyllander Hallandstrafikens presschef.

Det är Trafikverket som genomför underhållsarbeten på järnvägen. Detta gör att tågtrafiken stoppas dagtid från måndag 10 oktober till fredag 14 oktober.

– Vår Reseplanerare är uppdaterad med all information om ersättningstrafikens tider. Ska man resa på den här sträckan under nästa vecka rekommenderar vi att söka resan i Reseplaneraren i appen eller på hemsidan. Där ser man hur resan påverkas. Kanske kan man resa på andra tider. Vi kommer även att ha kundvärdar på plats i Varberg, Falkenberg och Kungsbacka, säger Peter Gyllander.

Arbetet pågår dagtid mellan kl. 9.20 – 15.20 måndag till fredag, och stoppar all tågtrafik som kör till eller genom Varberg.

Måndag och tisdag kommer Öresundstågen att vara inställda mellan Falkenberg och Kungsbacka. Onsdag, torsdag och fredag är tågen inställda mellan Falkenberg och Varberg. Tågen kommer ersättas med buss.

Den som kommer norrifrån och ska till Halmstad kan spara tid på att inte hoppa av ersättningsbussen i Falkenberg.

– Bussarna söderut fortsätter söderut från Falkenberg hela vägen till Halmstad och där finns det lite tid att spara på att inte byta till tåget i Falkenberg, säger Peter Gyllander.

Så här ser det ut i mer detalj för tågen under nästa vecka:

Öresundståg

Måndag 10 oktober och tisdag 11 oktober:

Tågstopp på sträckan Falkenberg – Kungsbacka och Kungsbacka – Falkenberg. Buss ersätter.
Hållplatsen för ersättningstrafiken i Falkenberg ligger på stora parkeringen, cirka 100 m öster om stationen.
I Kungsbacka utgår ersättningsbussen strax utanför stationen.

Onsdag 12 oktober – fredag 14 oktober:

Tågstopp på sträckan Falkenberg – Varberg och Varberg – Falkenberg. Buss ersätter.
Hållplatsen för ersättningstrafiken i Falkenberg ligger på parkeringen, cirka 100 m öster om stationen.
I Varberg finns hållplatsen för ersättningstrafiken på Magasinsgatan, cirka 300 meter nordost om stationen. Kundvärdar finns på plats som visar vägen och svarar på frågor.

Västtågen Varberg- Göteborg- Varberg

Västtågen är inställda på sträckan Åsa – Varberg och Varberg – Åsa måndag 10 oktober och tisdag 11 oktober mellan kl. 09.20-15.20. Buss ersätter på samma sträcka.
Här blir restiden cirka 30 minuter längre.

Västtågen Varberg – Borås – Varberg

Västtågen på Viskadalsbanan påverkas inte av tågstoppet på Västkustbanan.