Nyheter

Fullspäckat med nyheter på Oktoberdagarna 2022- Pre Bauma

Fredheim Maskin har ett fullspäckat schema framöver med två stora och viktiga evenemang som går av stapeln i senare delen av oktober månad.

Du kan besöka Oktoberdagarna i Norska Spydeberg 20-22oktober, eller besöka Keestracks monter på Bauma i München 24-30 oktober.

I vanlig ordning så kommer man både att kunna se maskinerna uppställda vid Fredheims egen anläggning, men man kommer även kunna se mycket maskiner i aktion på det närbelägna demoområdet där all utrustning körs för fullt i riktig drift.

Spara tid, pengar och miljön med eldrift

Något som känns igen från tidigare år vårt fokus på maskiner som sparar både plånboken och miljön, och då stavas lösningen oftast elektrisk drift. Här nedan har vi försökt skapa ett exempel på hur mycket du kan spara in på byte av olika oljor och filter.

Exemplet bygger på en larvdriven kross med dieselhydraulisk drivning kontra en maskin som drivs av en elmotor och nätström.

– På flera av våra Zero modeller så kan man köra tre år eller upp till 5000 timmar innan man behöver göra service på olja och filter av olika slag. Detta innebär att man sparar både tid, pengar och givetvis också miljön. Under motsvarande tidsperiod med en maskin med dieselhydraulisk drivning så gör man av med 1,3m3 olja och över 50 olika filter, berättar Per-Olav Fredheim som tillsammans med sin bror Svein äger Fredheim Maskin.

Med sin portfölj som för den svenska marknaden består av Keestrack, Sandvik och Telestack samt MCQUAID så kommer det totalt att visas upp mellan 20 och 30 nyheter.

Det de alla har gemensamt är att de förenklar för kunderna att krossa och bearbeta olika sorters material på ett effektivt, ekonomiskt och miljövänligt sätt. Det kommer bland annat finnas möjlighet att titta på Keestracks nyaste värstingar H6Se Zero där S: et står för spindel samt H7e Zero med låg inlastning.

Båda maskinerna kan köras på el antingen via elnätet, eller via motoraggregat som Fredheim Maskin också kan bistå med. Även här finns det mycket nyheter, det går nu enklare än någonsin att både snabbt komma i drift och transportera all utrustning för att köra på egenproducerad el.

Här nedan följer ett axplock av nyheter som kommer att finnas på plats på Oktoberdagarna i Norge:

B7e «Twin», K5e/k7e Zero, C6e som är en ny finsikt samt A6e + S5e Zero med ramp för att kunna tippa enkelt direkt från lastbil. Telestack kommer visa upp flera nya stackläggare som körs helt på elektricitet.

Bland annat LF520REV/TC624 Zero och WD30 Zero som kan röra sig obegränsat i alla riktningar tack vare sin finurliga konstruktion.