Nyheter

En vacker kärlekshistoria mellan två lastbilar

Det är Volvo Lastvagnars ovanliga tillvägagångssätt för att berätta om prestandan och bränsleekonomin hos företagets storsäljare, Volvo FH.

God bränsleekonomi och körglädje ses ofta som två motsatser bland lastbilschaufförer. Enkelt uttryckt – det är svårt att få både och. Men med Volvos bränslebesparande lösningar kan körglädje och bränsleeffektivitet faktiskt kombineras. Detta illustreras i företagets nya animerade film ”A Love Story” genom en kärlekshistoria mellan två Volvo FH-lastbilar.

Filmen lyfter fram produktegenskaperna som ingår i det bränsleeffektiva I-Save-paketet, bland annat Turbo Compound-motorn, I-Shift, I-See, I-Torque och en förbättrad aerodynamisk design – allt demonstrerat på ett sätt som du aldrig sett tidigare.

I-Save introducerades för kunder 2019 och har sedan dess varit en stor försäljningsframgång för Volvo Lastvagnar. Funktionerna kan tillsammans ge förbättringar i bränsleekonomi på upp till 13 %.*

– Vi är väldigt stolta över I-Save-funktionerna och med den här kärlekshistorien vill vi ge dem den uppmärksamhet de förtjänar. För våra kunder har I-Save kommit att stå för fantastisk bränsleekonomi och prestanda, och majoriteten av de Volvo FH-lastbilar vi säljer idag är utrustade med I-Save, säger Peter Franzén, produktchef för motorer på Volvo Lastvagnar.

Filmen spelades in i Kroatien och all körning skedde under säkra förhållanden i ett avstängt område.

*Jämfört med förbrukningsnivåer innan I-Save introducerades 2019.

Se filmen – A Love Story >