Nyheter

Ny milstolpe: KEBA med en halv miljon sålda wallboxar

– I början av 2021 producerades den 250 000:e wallboxen på KEBA. KEBA har redan sålt en halv miljon wallboxar under de senaste 20 månaderna, vilket gör den till en av de bästa i Europa. Förutom att specialisera sig på intelligent och säker laddningsteknik, ökade den konsekventa omvandlingen av produktportföljen till klimatneutrala laddningslösningar även försäljningen inom eMobility-området för den österrikiska automationsexperten.

KEBA är en av pionjärerna inom området för laddinfrastruktur. Innovativa, säkra och hållbara laddningslösningar har utvecklats och producerats i Linz sedan 2009 som pionjärer för elektrisk mobilitet. En speciell egenskap både då och nu är den egna utvecklingen av elektronik samt egen produktion och montering av elektronik. Detta produktionsdjup säkerställer högsta kvalitet, maximal säkerhet och framför allt tillförlitlighet.

– Baserat på våra säkra, intelligenta och hållbara laddstationer har vi lyckats ytterligare stärka vår position som en av de ledande europeiska wallboxtillverkarna genom att byta till klimatneutrala laddningslösningar, säger Christoph Knogler, VD för KEBA Energy Automation.

500 000 wallboxar för CPO:er, företag och privata användare

Den kraftiga ökningen av sålda laddstationer gör det tydligt hur viktig eMobility-sektorn har blivit hos KEBA: den första KEBA wallboxen introducerades 2009 och den 250 000:e såldes 2021. Bara 20 månader senare hade försäljningssiffrorna redan överskridit 500 000 mark.

Å ena sidan är denna snabba tillväxt relaterad till den ökande efterfrågan på elfordon. Å andra sidan förlitar sig många laddparkoperatörer (CPO) och företag specifikt på KEBA-produkter. De vinner folk med sina hög tillförlitlighet i vind och väder, maximal säkerhet, automatisk omstart efter ett strömavbrott, intelligent lasthantering av upp till 200 wallboxar med KeContact M20, och enkel fakturering av debiteringskostnader.

Privata användare gynnas också: anslutningen gör att wallboxarna kan integreras i ett smart hem samt användning av egenproducerad solcellselektricitet. Krav som för närvarande efterfrågas mer än någonsin. Den enkla debiteringen av laddningskostnader är till exempel en stor fördel för tjänstebilsförare.

Dessutom har KEBA också vidgat den digitala produktportföljen inom eMobility-sektorn de senaste åren och har därmed utvecklats från en renodlad hårdvarutillverkare till en helhetslösningsleverantör.

Det senaste exemplet är KEBA eMobility-appen, som gör det möjligt att hantera och kontrollera wallboxarna. Detta gav ytterligare ett lyft till försäljningen.

Klimatneutralt är nyckeln

Med ett tydligt fokus på hållbarhet har KEBA länge köpt in inköpta komponenter till laddstationer främst regionalt. Detta minskar transportavstånden och har en positiv effekt på CO2-avtrycket. I april 2021 presenterade KEBA för första gången KeContact P30 GREEN EDITION, en klimatneutral wallbox, som snabbt blev en storsäljare. På grund av den utmärkta responsen från marknaden beslutade vi att byta portföljen av intelligenta laddningslösningar exklusivt till klimatneutrala produkter i slutet av 2022. Och naturligtvis producerades även den 500 000:e wallboxen på ett klimatneutralt sätt – i Upper Österrike.

KEBA kom på något speciellt för den 500 000:e wallboxen: teamet frågade vem som skulle ta emot och använda denna speciella artikel. Beslutet att ge det till AUSTRIAN WORLD SUMMIT, hjärtat av Schwarzenegger Climate Initiative, drevs av KEBA:s engagemang för klimatskydd och hållbarhet.

– Att sätta tydliga signaler från Österrike för klimatskydd och sprida ordet om hållbarhet är det som kopplar oss till Schwarzenegger Climate Initiative. Vi är glada över att kunna stötta organisationen och teamet kring Monika Langthaler, säger Christoph Knogler.

Sedan starten 2017 har toppmötet vuxit till en av de största och mest långtgående klimatkonferenserna i världen. Evenemanget erbjuder en plattform för framgångsrika projekt och idéer som motiverar, fungerar som en förebild och kopplar samman människor, företag och klimatförsvarare.

På bilden från vänster: Christoph Knogler, VD KEBA Energy Automation Höger: Gerhard Weidinger, CTO KEBA Energy Automation