Nyheter

Fem stjärnor i Euro NCAPs striktare säkerhetstester

SEAT Ibiza och SEAT Arona behåller högsta säkerhetsbetyg, fem stjärnor i Euro NCAP, efter att ha testats på nytt enligt det striktare säkerhetsprotokollet.

Tack vare uppdaterad säkerhetsutrustning både passiv och aktiv, sk. förarstödsystem, tar både SEAT Ibiza och Arona hem toppbetyg i Euro NCAPs tester som idag är mer krävande och omfattande än någonsin tidigare.

– Det är ett stolt ögonblick för alla som arbetar med SEAT Ibiza och Arona att modellerna fått Euro NCAPs högsta betyg, säger Werner Tietz, chef för forskning och utveckling på SEAT. ”SEAT lägger alltid stor vikt vid säkerhet och integrerar den senaste säkerhetstekniken, aktiv eller passiv, för att leverera de säkraste bilarna på marknaden.

Båda modellerna har uppdaterats med förstärkta karossdelar, extra passagerarkrockkudde, uppdaterade säkerhetsbälten med dubbla bältessträckare, och i baksätet ingår nu även bältespåminnare. Även förarstödsystemen, som hjälper till att mildra och i vissa fall helt förhindra att incidenter inträffar, har uppdaterats. Som standard ingår nu Lane Assist och autobroms med med fotgängar- och cykeligenkänning, vilket också bidrar till att ytterligare skydda utsatta trafikanter.

SEAT Ibiza och SEAT Arona: bland de säkraste stadsbilarna på marknaden

SEAT Ibiza fick utmärkta betyg i alla fyra kategorier: skydd av vuxna 83%, skydd av barn 82%, oskyddade trafikanter 66% och förarstödsystem 70%.

SEAT Arona fick också höga poäng: skydd av vuxna 83%, skydd av barn 83%, oskyddade trafikanter 65% och förarstödsystem 70%.

SEAT är fast beslutna att fortsätta utveckla bilar som utmärker sig i Euro NCAPs tester, oavsett hur strikta de är. SEAT Ibiza och Arona behåller sina 5-stjärniga utmärkelser så som resterande av SEATs modellutbud, detta vittnar om märkets hängivenhet att leverera så säkra bilar som möjligt.