Nyheter

Nyheter från Telestack på Oktoberdagarna hos Fredheim Maskin

Nu kan du köra din Telestack LF520REV Zero helt via nätström, vilket gör hela drivlinan helt elektrisk. De flesta maskinerna på marknaden drivs av hydrauliska pumpar med olja, en dieselmotor på 90- 100kW samt medföljande förbrukning av 11-12 liter diesel per timma.

Med helelektrisk drift via nätström är förbrukningen endast 26kW/timme (Om man driver maskinen med ett motoraggregat på 55kW är dieselförbrukningen fortfarande endast 6 liter/ timme) Mycket energi kan sparas om man slipper driva energikrävande hydraulik.

Lösningar som bygger på diesel-hydraulik och dual-power/hybrid kräver ofta dubbelt så mycket energi vilket exemplet ovan visar. LF520REV Zero har självklart vridbart underrede, och massorna kan placeras i rader eller radiellt upp till 9,5 meter. Telestack WD30

Genialisk 4×4 sjävstyrande stackläggare som kan flyttas i alla riktningar. Passar perfekt till siktar, krossar, kvarnar och lägger massorna i sträng eller radiellt precis efter dina behov. Alla funktioner drivs elektriskt och den passar perfekt att drivas via en kabel från till exempel en kross, sikt eller nätström om det finns tillgängligt. Maskinen styrs med en fjärrkontroll.

Passar perfekt för lastning i hamnar, på båtar, eller i en täkt eller återvinningscentral. Den här maskinen är verkligen en riktigt fin innovation från Telestack! Telestack C6000T En mycket prisvärd stackläggare på hela 27 meter, och som klarar att lasta upp till 12,6 meter. Kapaciteten är 2500m3/4000ton. Drivkällan är en Cat på 36kW som självklart uppfyller kraven för steg 5. Telestack TC624 Zero Telestack TC624 Zero är nu redo för nätström.

Hela drivlinan är elektrisk och dieselmotorn har tagits bort från maskinen. Traditionell drivning med diesel och hydraulpumpar hade krävt en dieselmotor på 35-55kW, vilket ger en förbrukning på 5-6 liter/timme. Den helt elektriska TC624 Zero som kan drivas via nätström klarar sig med en elmotor på 22kW. Ska du driva den med hjälp av ett motoraggregat så klarar den sig på enbart 2,6 liter/timme. Kan du köra den på nätström krävs endast 11kW/h. Maskinen klarar att lasta upp till 9,5 meter.

Besök:

https://www.fredheim-maskin.se