Nyheter

Trelleborg växer och Renta med Trelleborg

Sveriges sydligaste stad växer och har byggt ut Skandinaviens största RoRo-hamn. Framåt byggs nu även en ringväg runt staden, logistikcenter och 7 000 bostäder precis vid kusten. 

Längst ner i Sverige ligger Trelleborg, vid det vackra havsbandet och med Söderslätts landskap tätt intill växer staden med sitt största stadsutvecklingsprojekt någonsin. Den nya RoRo-hamnen invigdes i april och därmed börjar nu bygget av först ringvägen och sedan ett gigantiskt logistikcenter på 180 hektar.

Parallellt dundrar Kuststad 2025 fram på hela 50 hektar längs kustremsan. Här kommer det byggas 7 000 bostäder med en 5 km lång kustkaj och vidsträckta sandstränder. Vi ser nu framemot att vara nära och bidra i alla de spännande projekt som ligger i Trelleborgs framtid.

– Det här projektet har i många år bubblat och utgjort många, och långa samtal vid middagsbord och torg. Stolt och spännande tid att vara trelleborgare i. Att vi nu också växlar upp på orten och etablerar oss här känns både nervkittlande och logiskt, säger David Svärd, platschef Renta Trelleborg.

– Vi kommer bygga upp en av Sveriges finaste maskinenheter och med stöttningen från våra tio andra depåer i regionen kommer vi vara mer än redo till sommaren då vi öppnar upp verksamheten. Men det är inte bara att smälla upp portarna i Trelleborg. Här måste vi kavla upp ärmarna och verkligen förtjäna vår plats. En positiv utmaning som jag hoppas få lokal hjälp med att knäcka. Främst söker jag innesäljare och mekaniker som vill vara med och bygga grunden tillsammans med mig, säger David Svärd.