Nyheter

Kristoffer Tamsons (M), Trafikregionråd i Region Stockholm: ”Förbud mot bensinbilar är rent djävulskap”

”Vänsterstyrets miljöbilszoner är ett regelrätt steg mot ett bilförbud i Stockholms innerstad. Det är rent djävulskap mot vanligt och hederligt folk som vare sig har råd med en Tesla eller kan förlita sig på en lådcykel, skriver Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd i Region Stockholm.”

Det skriver Kristoffer Tamsons (M), Trafikregionråd i Region Stockholm i ett debattinlägg i Expressen:

”Försäljningen av bilar som helt eller delvis drivs på el ökar. I våras konstaterade Stockholms Handelskammare att hybridbilar och elbilar stod för cirka 55 procent av det totala antalet nyregistrerade bilar i Stockholm län. Det är positivt. Att allt fler kan ställa om i sin vardag mot det elektrifierade är en utveckling vi ska vi bejaka, uppmuntra och undanröja hinder för.”

”Vad vi däremot inte ska göra är att bestraffa den som ännu – av praktiska, ekonomiska eller andra skäl – inte har möjlighet att göra samma resa. Vad vi nu ser är en vilja att bestraffa den som av olika skäl inte har råd, som bor i ett område utan fullgod laddinfrastruktur eller som under tidigare politiska förtexter köpte en bil som där och då sades vara en miljövänlig investering.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.expressen.se/debatt/forbud-mot-bensinbilar-ar-rent-djavulskap-/

Foto: Erich Westendarp