Nyheter

ChargePoint välkomnar den nya regeringens fokus på laddinfrastruktur och energieffektivisering

ChargePoint Holdings, Inc. ett ledande globalt laddnätverk för elfordon, kommenterar idag att företaget ser positivt på den nya svenska regeringens ambition att satsa på laddinfrastruktur och energieeffektivisering, vilka nämns i Kristdemokraternas, Liberalernas, Moderaternas och Sverigedemokraternas överenskommelse Tidöavtalet.  

– Vi är glada över att den tillträdande regeringen står bakom Sveriges ambitiösa klimatmål. Elektrifieringen har en nyckelroll i att säkerställa att vi når målen för transportsektorn. Vi ser fram emot att delta i en konstruktiv dialog om hur vi kan påskynda elektrifieringen, till exempel genom förbättrad roaming och smarta offentliga upphandlingar. Fokus på laddinfrastruktur är positivt men det är avgörande att det även fortsättningsvis finns stöd för köp av elbilar – inte bara för personbilar, utan i allt större utsträckning även för lastbilar, säger Antti Vainio, Nordic Policy Manager, ChargePoint och fortsätter:

– Det är även viktigt att diskussionen om laddinfrastruktur inte fastnar i hur många laddstationer som ska byggas, utan också handlar om att upprätta ett laddsystem som är smart, skalbart och pålitligt.

Foto:Lee Rosario