Nyheter

De vann Transportföretagens hållbarhetspris 2022

Flygbolaget BRA vann Transportföretagens hållbarhetspris 2022.

– Vi är både glada och hedrade över att få sådan här uppmärksamhet för det hårda arbete som vi gör för att ställa om flyget, säger Ulrika Matsgård, VD för BRA.

Totalt tre finalister från olika branscher tävlade om utmärkelsen: logistikföretaget AA Logistik, Atteviks Bil, som arbetar med försäljning av fordon, samt flygbolaget BRA – Braathens Regional Airlines.

Motiveringen till att just BRA slutligen tog hem 2022 års pris lyder:

”Med ett framåtsyftande hållbarhetsarbete som utgår från lika delar investeringar i teknologi som nyfikenhet kring affärsmodeller och kundernas beteende går bolaget i täten för ett teknikskifte. I en pressad situation har bolaget vänt hot till möjligheter, något som gett hållbarhetsarbetet ytterligare näring och kraft. Detta visar sig i ett engagemang som sträcker sig utanför de miljöregleringar som branschen omfattas av.”

Bolagets hållbarhetsarbete får dessutom positiva följdverkningar för den sociala och ekonomiska pelaren genom att de möjliggör ett levande Sverige där företagande och sysselsättning kan ske även i glesbygd.”

Enligt Ulrika Matsgård betyder priset ökat energi i arbetet framåt:

– Vi är själva övertygade om att genom att vara innovativa, ta nya kliv och visa vägen kan vi göra skillnad. Vi vill sprida vårt engagemang så att fler engagerar sig och bana väg för en bredare omställning. Vi kommer inte att ställa om flyget eller världen själva, vi behöver samarbeta med kunder, samhälle och branschen. För att kunna flyga behövs bilar, tåg och bussar som tar oss till flygplatsen. Att vårt arbete uppmärksammas genom det här priset är därför extra roligt.

Priset består av 50 000 kronor som bolaget får skänka till valfritt hållbarhetsprojekt.

–      Vi vill skänka pengarna till nätverksorganisationen F3, en organisation där myndigheter, industri, institut och högskolor samverkar för en faktiskomställning till förnybara drivmedel, avslutar Ulrika Matsgård.