Nyheter

Assemblin tecknar ramavtal om elbilsladdning för stugägare i Stöten

Assemblin har tecknat avtal med Stötens skidanläggning om att i samverkan erbjuda stugägare möjlighet att ladda sina elbilar. Genom betaltjänsten Assemblin Charge finns också möjlighet för stugägarna att enkelt kunna erbjuda sina hyresgäster elbilsladdning.

Efterfrågan på elbilsladdning i de svenska skidanläggningarna har ökat kraftigt, och för att kunna tillmötesgå dessa önskemål har Stötens skidanläggning i Sälen tillsammans med Assemblin utformat en säker och smart laddlösning som nu erbjuds boende i Stötens skidanläggning, som totalt rymmer cirka 10 000 bäddar. Uppdraget är utformat som ett ramavtal där stugägare ropar av Assemblins tjänster enligt en överenskommen prislista. Inför kommande säsong har Assemblin kapacitet att installera upp till 150 laddpunkter, vilket motsvarar en uppskattad ordervolym på 15 – 20 MSEK, men Assemblin ser en stor potential för fler samarbeten av den här typen framöver.

Upplägget innebär att boende i stugområdet kan beställa installation av laddboxar till ett fast pris. Genom betallösningen Assemblin Charge kan stugägaren även ge sina andrahandshyresgäster möjlighet att ladda sina elbilar på ett enkelt och smidigt sätt.

– Genom att vi har ett av marknadens bästa laddkoncept för elbilar (Assemblin Charge) och en etablerad verksamhet i Sälen har vi möjlighet att enkelt och snabbt rulla ut flera installationer på kort tid. Vi är mycket glada för detta uppdrag, och vi ser fram mot att tillsammans med vår uppdragsgivare kunna erbjuda en riktigt bra elbilsladdning för de boende i området, säger Fredrik Allthin, vd och affärsområdeschef på Assemblin El.