Nyheter

Transportbranschen: ”En kapacitetsutbyggnad av E6 genom Skåne är bra för hela Sverige”

”Trafiken på E6 fortsätter att öka, men ytan som bilarna kör på är oförändrad. Kapaciteten behöver stärkas för att minska olyckorna och förbättra framkomligheten.”

Det skriver Tina Thorsell, samhällspolitisk chef på Transportföretagen. och Magnus Malmqvist, executive vice president, DSV Road Management, som vill att E6:an genom Skåne blir trefilig och uppmanar Sveriges nya regering att se över infrastrukturplanen:

”Det räcker med en snabb sökning på Google för att förstå situationen på E6 genom Skåne: ”Trafik-olycka på E6 i Skåne”, ”Trafikolycka på E6 – vägen stängdes av”, ”Trafikolycka på E6 – flera bilar inblandade”, ”E6 avstängd utanför Landskrona efter trafikolycka”. Olyckorna ökar som följd av den ökade trafiken. E6:an genom Skåne utgör en trafikintensiv del av svenskt motorvägsnät och är en pulsåder för godstransporterna.”

”Trafiken på E6 har under de senaste 15 åren nästan fördubblats på delar av sträckan och trafikflödena uppgår idag till uppemot 50 000 fordon per dygn. Och en kapacitetsförstärkning av E6:an har starkt stöd bland skåningarna, visar en opinionsundersökning som Sydsvenska Handelskammaren låtit genomföra. 6 av 10 skåningar vill se fler filer på E6.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.sydsvenskan.se/2022-10-21/en-kapacitetsutbyggnad-av-e6-genom-skane-ar-bra-for-hela-sverige