Nyheter

SCHWENK Sverige etablerar sig i Gävle hamn

SCHWENK Sverige AB har genom undertecknandet av ett 25-årigt arrendeavtal blivit senaste nya tillskottet bland aktörerna i Gävle hamn.

– Vi är väldigt glada över denna nya etablering som ökar vår tillgänglighet och tar oss närmare våra kunder i Stockholmsområdet och Mellansverige, säger Ann-Louise Grahed, Logistikchef på SCHWENK Sverige AB.

Inom loppet av ett år, då första kontakten etablerades, har tillstånd godkänts och avtal signerats. Bygget av den nya terminalen beräknas komma igång under första kvartalet nästa år.

– Vi är imponerade av det mycket professionella och effektiva bemötandet vi fått av Gävle Hamn AB och det känns roligt att kunna sätta igång. Innan slutet av nästa år hoppas vi vara redo för den första hanteringen av cement i Gävle hamn, säger Tomasz Borowiec, VD SCHWENK Sverige AB.

Terminalen som kommer byggas i Gävle hamn kommer ha en årlig kapacitet på runt 90 000 ton.

– Det är alltid roligt att få välkomna nya aktörer och utöka utbudet och mängden gods som kommer in och går ut via Gävle hamn, säger Fredrik Svanbom, VD Gävle Hamn AB.

Gävle hamn är norra Mellansveriges största logistiknav, där exportvaror från regionens stål-, trävaru- och pappersindustri på väg ut i världen möter insatsvaror till industrin, drivmedel och konsumentprodukter som ska vidare in i landet.

SCHWENK Sverige AB är ett helägt dotterbolag till det tyska moderbolaget SCHWENK Material Group. Bolaget är ett av de ledande i Europa inom cementproduktion, och säljer och distribuerar även betong, sand, grus och andra byggmaterial med koncentration i Tyskland, Baltikum och Skandinavien. SCHWENK Sverige AB arbetar genomgående med hållbarhet och var bland annat först i Sverige med att lansera en ny miljöcement på marknaden. Målsättningen är att bidra till att bygga Sverige mer hållbart.

– Att det finns ett hållbarhetstänk är en viktig fråga för oss när vi knyter nya kontakter och avtal. Vi välkomnar SCHWENK Sverige AB till Gävle hamn och ser fram emot fortsatt gott samarbete och utveckling tillsammans, avslutar Natalie Gerami Wallner, marknad- och affärsutvecklingschef, Gävle Hamn AB.