Nyheter

Doosan förhandsgranskar DX20ZE elektrisk minigrävmaskin på Bauma

Doosan visar den nya tvåtons elektriska minigrävaren DX20ZE på företagets monter på Bauma 2022. Med full lansering 2023 kommer DX20ZE att vara den första masstillverkade elektriska grävmaskinen som tillverkas av Doosan.

DX20ZE kombinerar sin säkra, låga buller, nollutsläppsdesign med de framgångsrika funktionerna och höga prestanda som den motsvarande dieseldrivna Doosan minigrävaren för arbete i trånga utrymmen.

Designad för inomhus och annat nollutsläppsarbete

Med en bredd på bara 950 mm kan nya DX20ZE passera genom smala passager och ingångar/utgångar, vilket gör den idealisk för arbete i trånga utrymmen inomhusapplikationer som rivning och källarkonstruktion.

Med sina kompakta mått är DX20ZE också en utmärkt lösning för bygg- och uthyrningsföretag som arbetar i känsliga områden där lågt buller och/eller nattarbete är nödvändigt. Förutom inomhusprojekt inkluderar dessa utveckling av stadskärnan, nattarbete och entreprenader i lågbullerområden som sjukhus, kyrkogårdar, skolor och så vidare.

DX20ZE drivs av ett kraftfullt, egenutvecklat 20 kWh litiumjonbatteri, med alla elektriska system och komponenter på maskinen optimerade för arbete i tuffa miljöer. Ett snabbladdarsystem återställer 80 % av batteriets ström efter bara en timmes laddning, medan den inbyggda laddaren återställer maximal laddning efter sex timmars laddning.

Albert Roh, produktchef, Doosan Infracore Europe:

– DX20ZE är designad för att möta en växande efterfrågan på elektriska maskiner. Skälen är uppenbara: inte bara för att möta kundernas önskemål om att vara miljövänliga, utan också ett tydligt och dedikerat affärsbehov av nollutsläpp och lågbullergrävmaskiner för vissa specifika applikationer. Den elektriska lösningen löser många av de problem som är förknippade med dessa uppgifter.