Nyheter

Klimator tecknar nytt avtal och förlänger samarbete med PEAB

Klimator och Peab tecknar nytt 3-årigt avtal kring högupplösta väglagsprognoser för effektiv drift av vintervägar i Sverige. Avtalet innefattar leveranser av Klimators programvara Road Status Information, RSI, IoT-baserade vägväderstationer och tillhörande tjänster med ett beräknat årligt affärsvärde om ca 900 KSEK.

– Peab som var vår första kommersiella kund har genom åren adderat till nya kontrakt i vår lösning och samarbetet förstärks och utvecklas för varje år. Vårt nya avtal ger Peab ytterligare möjligheter till integration, modernisering och digitalisering av sitt vinterunderhåll av statliga och kommunala vägar. Klimator är väldigt glada över att fortsätta det täta utbytet som bidrar till både ökade besparingar, säkrare vägar och hållbar miljö,  säger Emil Danielsson, ansvarig för affärsområdet Winter Maintenance.

– Med Klimator som samarbetspartner kommer vi att utveckla vi vårt arbetssätt och underlätta för våra medarbetare att fatta rätt beslut för halkbekämpningsåtgärder som i nästa steg ger våra trafikanter en säkrare väg, säger Anders Thomasson, Regionchef Statlig Vägdrift, Peab.

Foto: Erik Tanghe