Nyheter

ServiceNow överträffar marknadsförväntningarna – går starkt i Europa

Molnföretaget ServiceNow fortsätter sin snabba tillväxt i en osäker omvärld. Under tredje kvartalet 2022 växte företagets intäkter till 1,831 miljarder USD, en ökning med 27,5 procent jämfört med motsvarande period föregående år.

Trots det osäkra omvärldsläget och den starka dollarn fortsätter ServiceNow att växa. Företagets CEO Bill McDermott kommenterade resultatet och framgångsfaktorerna:

– Vår leverans är konsekvent över hela världen, med Europa som särskilt framgångsrikt. Vi är affärskritiska och vår plattform har blivit en verklig standard för digitalisering i dagens moderna företag. Vi löser så många problem, och människor behöver en upplevelse i världsklass oavsett var de jobbar. Vi arbetar också med co-creation med våra påartners i varje bransch, i varje världsdel.

Under onsdagen lanserade ServiceNow också det nya initiativet RiseUp with ServiceNow med målet att utbilda en miljon nya experter på plattformen till år 2024, för att möta det stora behovet av utbildad kompetens.

Bill McDermott blir nu även företagsstyrelsens ordförande medan tidigare ordföranden och grundaren Fred Luddy fortsätter som styrelseledamot.

ServiceNow, vars molnbaserade mjukvaruplattform används för att optimera och automatisera verksamheters digitala processer. Plattformen, Now Platform, används av företags avdelningar för att spåra och hantera de tjänster de tillhandahåller, med hjälp av verktyg för administration och arbetsflödeshantering, inom exempelvis IT-support, kundservice, HR och fastighetsunderhåll.

– Vår förmåga att leverera trots makroläget är ganska anmärkningsvärd. Och jag vill hylla vår fantastiska globala säljorganisation. Vi håller oss närmare våra kunder än någonsin tidigare, håller kontakt med dem, säkerställer att vi förstår deras behov av godkännande och vad de beghöver för att slutföra en affär, säger Gina Mastantuono, CFO på ServiceNow.

Efter tillkännagivandet steg aktien kraftigt i efterhandeln på NASDAQ-börsen.