Nyheter

SKF och NIO utökar strategiskt samarbete

SKF och NIO, en ledande premiumtillverkare av smarta elbilar, har stärkt sitt strategiska samarbete. Som en del av överenskommelsen kommer SKF att bli en föredragen leverantör av keramiska kullager och tillhandahålla omfattande teknisk expertis som stödjer NIOs produktutveckling och globala expansionsplaner.

År 2021 levererade NIO över 90 000 bilar, huvudsakligen till sin inhemska marknad. Under 2022 har NIO påbörjat lanseringen av sina fordon på nyckelmarknader i Europa, inklusive Nederländerna, Tyskland, Sverige och Danmark.

David Johansson, President, SKF Automotive:

– SKF har stöttat NIO sedan lanseringen av deras första bil 2014. Under den här perioden har vi byggt ett starkt tekniskt samarbete, vilket denna överenskommelse är ett exempel på. Det visar också SKFs starka kompetens inom elektrifiering och vår förmåga att stödja kunder över hela världen.

SKFs innovativa keramiska kullager, vilka är lättare och kan rotera snabbare än vanliga lager, är en nyckelkomponent i många elbilars drivlinor. SKF är leverantör till en rad ledande elbilstillverkare i Asien, Europa samt Nord- och Sydamerika.

Alan Zeng, Senior Vice President på NIO och koncernchef på XPT:

– SKF har stöttat vårt arbeta att utveckla konkurrenskraftiga elbilar under lång tid. SKFs globala erfarenhet och kunskap kommer erbjuda ett starkt stöd för vår globala strategi. Tillsammans kommer vi förse världsmarknaden med mer innovativa produkter och en utmärkt användarupplevelse.