Nyheter

Best Transport uppdaterar fordonsprofilen

Sedan 2015 har orange Best-fordon varit ett vanligt inslag på gatorna runt om i våra svenska storstäder. Nu har Sveriges mest orange företag bestämt sig för att svida om – Best Transport byter till en ny vit fordonsprofil.

En blå bil, en gul bil, en turkos bil och en grön bil – transportbolagen kör helfolierade fordon. Nu går Best Transport mot strömmen och skiftar från helfolierade orange fordon till vitt med orange logotyp. Den nya lättare fordonsprofilen har tagits fram för att passa bättre i tiden och den kommer att gälla för alla nya fordon som rullar in i bolagets verksamhet.

– Precis som att det är viktigt att vi som bolag ständigt utvecklas och driver innovation är det nyttigt att med jämna mellanrum se över sin look. Våra orange fordon har mer eller mindre haft ett oförändrat utseende sedan 2015, så det känns helt rätt att nu uppdatera till en ny fräsch fordonsprofil. Orange kommer dock fortfarande vara vår signaturfärg, säger Niklas Knight, Koncernchef på Best Transport.

Best Transport har sedan länge ett gediget miljöarbete och sedan årsskiftet utförs logistikaktörens snabba leveranser av fordon som framförs med fossilfria bränslen. Med den nya vita fordonsprofilen har Best Transport identifierat ytterligare ett område där företaget kan minska sin miljöpåverkan.

– För oss på Best Transport är det viktigt att alltid ha fokus på hållbarhet och miljöaspekten är något vi tagit hänsyn till i beslutet om ny fordonsprofil. Att helfoliera fordon kräver många meter vinylfolie och vi kommer nu minska plastanvändningen rejält per fordon genom att byta till en vit fordonsprofil. Det känns superbra att vi därmed kan dra ytterligare ett strå till stacken när det kommer till minskad miljöpåverkan, avslutar Niklas Knight, Koncernchef på Best Transport.