Nyheter

Lockheed Martin och Red Hat samarbetar för att utveckla artificiell intelligens för militära uppdrag

Militära plattformar anpassar sig till hotmiljöer i realtid med hjälp av avancerad AI och Kubernetes-teknik.

Lockheed Martin och Red Hat har inlett samarbete för att främja innovation inom AI i edgen för Lockheed Martins militära plattformar. Genom att ha tagit sig an Red Hat Device Edge kan Lockheed Martin stödja USA:s nationella säkerhetsuppdrag genom att tillämpa och standardisera AI-teknik i geografiskt begränsade miljöer.

Red Hat Device Edge levererar en företagsanpassad och stödd distribution av MicroShift, en lättviktig Kubernetes-orkestreringslösning som är byggd på Red Hat OpenShifts kantfunktioner, tillsammans med ett kantoptimerat operativsystem som är byggt på Red Hat Enterprise Linux.

Den senaste produkten i Red Hat Edge-portföljen gör det möjligt för en organisations arkitektur att utvecklas i takt med att arbetsbelastningsstrategin förändras. Med Red Hat Device Edge utrustar företagen amerikanska militära plattformar, som det obemannade flygplanssystemet Stalker, med avancerad programvara som tidigare var för stor och komplex för dessa system.

Denna avancerade programvara gör det möjligt för små plattformar att hantera stora AI-arbetsbelastningar, vilket ökar deras kapacitet på fältet och leder till snabbare, datastödda beslutsfattande. I en demonstration nyligen använde Lockheed Martin Red Hat Device Edge på en Stalker UAS för att visa hur AI-förbättrad avkänning kan främja Joint All-Domain Operations.

Stalker använde sensorer ombord och AI för att i realtid anpassa sig till en hotmiljö. Stalker flög ett ISR-uppdrag (underrättelse, övervakning och spaning) för att upptäcka ett simulerat militärt mål.

När Stalker hade upptäckt målets sändare, kunde projekt ingenjörer Red Hat Device Edge för att uppdatera Stalkerns programvara under flygning. Den nya programvaran, som nu hanteras på plattformen av Red Hat Device Edge, gjorde det möjligt för Stalker att använda uppdaterade AI-baserade datorseendefunktioner, även kallade automatiserade måligenkänningsfunktioner. Som ett resultat av detta kunde Stalker mer exakt klassificera det militära målet, vilket gav mer användbara ISR-data och förbättrade situationsmedvetenheten om hotmiljön för amerikanska militära beslutsfattare.

Vad kommer härnäst?

Lockheed Martin, Red Hat och andra samarbetspartners inom industrin förbättrar 5G.MIL®-kapaciteten med RAN Intelligent Controller (RIC)-funktionalitet med hjälp av Red Hat OpenShift, branschens ledande Kubernetes-plattform, för att leverera motståndskraftig kommunikation till försvarsdepartementet.

Lockheed Martin är en viktig bidragsgivare till MicroShift-projektet och samarbetar för att hjälpa till att bygga ut projektets kantfunktioner för avlägsna och otillgängliga miljöer.

Som en del av Lockheed Martins vision att utnyttja den bästa kommersiella tekniken för försvarsindustrin planerar företaget att fortsätta att förnya sig med hjälp av Red Hat Device Edge och edge Kubernetes-funktioner för ett bredare spektrum av tillämpningar inom alla domäner: land, hav, luft, rymd och cyber.