Nyheter

Nytt center från Dell ska ge säkerhet på militärnivå 

Dell Technologies kommer att öppna ett nytt säkerhetscenter tillsammans med CyberPoint International och Maryland Innovation Secruity Institute (MISI). Centret kommer ligga i DreamPort, Maryland, i anslutning till amerikanska försvarets främsta anläggning för innovation kopplat till cyberkrigföring.

Det nya centret kallas Zero Trust Center of Excellence och ska ge organisationer möjligheter att testa deras miljöer på en försvarsgodkänd arkitektur innan det rullas ut. Dessutom lanserar Dell nya tjänster för att hjälpa organisationer värdera deras cybermotståndskraft, stärka säkerhet kring hybridarbete och skydd mot ransomware.  

Det nya centret fokuserar på Zero Trust, en säkerhetsmodell som bygger på att organisationer anammar en proaktiv strategi där endast tidigare kända aktiviteter släpps in i organisationens ekosystem. På det sättet kan organisationer bättre anpassa sin cybersäkerhetstrategi till både datacenter och moln. En viktig del i Zero Trust är att se till att arbetet med både design och integration av arkitektur blir enklare.  

– I en multimolnvärld måste organisationers cybersäkerhetsstrategier skydda mer än infrastruktur och även innefatta applikationer och data. Därför tror vi att en Zero Trust-strategi är den bästa vägen framåt. Vi har beprövade IT-strukturer och erfarenhet av integration för att hjälpa kunder att förenkla deras säkerhetstransformationer, säger John Roese, global teknikchef på Dell Technologies. 

Säker testning 

Tillsammans med MISI och CyberPoint International kommer Dell att driva Zero deras Trust Center of Excellence för att erbjuda organisationer med ett säkert datacenter för testning. Center of Excellence kommer att använda Department of Defense Zero Trust Reference Architecture som grund för organisationer att testa konfigurationer innan de distribueras i andra miljöer. På så vis kan Dell bereda vägen för snabbare utrullning samtidigt som det underlättar kundernas arbete med integrering. 

– Vi tror att vårt samarbete med Dell kommer att driva på en snabbare innovation och integration av Zero Trust-lösningar för att hjälpa myndigheter och företag att försvara de allt mer komplexa och kontinuerliga cyberattackerna, säger Horace Jones, president, CyberPoint International. 

Ny tjänst ger färdplan 

För att hjälpa organisationer att anpassa sig till Zero Trust-principerna, erbjuder Dell även tjänsten Cybersecurity Advisory Services, som ger organisationer en färdplan utifrån deras befintliga infrastruktur. Detta återgärdar kunders säkerhetsluckor och hjälper dem att lära sig hur man skapar kontinuerlig monitorering och styrning för en långsiktig motståndskraft.   

Säkra enheter är en grundläggande förutsättning för en Zero Trust-organisation.

Här fortsätter Dell att utveckla sitt erbjudande med nya lösningar som hjälper kunder att förebygga, upptäcka och agera på hot var de än uppstår med hjälp av: 

Hårdvaruskydd för branschens säkraste arbetsdatorer  

Firmware-skydd för att upptäcka framväxande hot 

Avancerat programvaruskydd  

AI-driven hotdetektering ska skydda data 

För att hantera den växande mängden lagrad data, exempelvis videor och bilder, är det viktigt att använda lösningar som isolerar data, upptäcker hot och möjliggör snabb dataåterställning. På detta område finns nu Dells ECS Enterprise Object Storage-plattform som utökar skyddskapaciteten för att hjälpa till att säkra data till ett isolerat cybervalv som finns lokalt eller i en fjärrmiljö. Med AI-driven hotdetektering ger den nya lösningen organisationer en snabb väg till dataåterställning från ransomware och andra skadliga attacker.