Nyheter

David Logg blir ny Vice President Global Business Engineering på CGI i Sverige

David Logg har nu tillträtt som ny Vice President på CGI i Sverige. I rollen ansvarar han för att driva CGI:s strategiska erbjudanden inom digitalisering och digital transformation samt för att lyfta CGI:s erbjudande inom managed services för såväl företag som offentlig sektor.

David Logg kommer närmast från rollen som Chief Revenue Officer på Goodbye Kansas Group och Deputy CEO Vobling.

– Vi är mycket stolta och glada över att David Logg nu ansluter till teamet på CGI, säger Leif Alama, Senior Vice President, Head of BU Stockholm, på CGI. Davids djupa kunskap om IT-branschen parat med hans erfarenhet av att vägleda styrelser och ledningsgrupper kring stora och genomgripande transformationsprojekt kommer att gynna våra kunder när de behöver accelerera sin digitaliseringsresa samtidigt som en orolig omvärld gör att kraven på kostnadskontroll ökar.

David Logg har nästan trettio års erfarenhet av att arbeta med digitala affärer på en strategisk nivå, inom såväl entreprenörskap, analys och i en rad ledande befattningar, på bland annat Enator, Connecta och Nordea samt varit med och grundat eMM, som var bland det första företagen i världen att tilldelas en digital banklicens på internet. Han har också varit Senior Managing Partner på Gartner samt suttit i IBM:s EMEA Advisory Board.

Ett av David Loggs ansvarsområden kommer att vara att lyfta CGI:s erbjudande inom managed services, ett koncept där CGI tar över hela eller delar av verksamheters IT-organisation och kunden köper den IT de behöver som tjänst. Efterfrågan på dessa typer av tjänster har ökat då många verksamheter ser över kostnaderna och personalstyrkan samtidigt som de har högt ställda krav på digital innovation och transformation.

– CGI är ett otroligt spännande företag där jag kan få användning av stora delar av min erfarenhet från en rad olika branscher som telekom, tillverkningsindustri, detaljhandel samt bank och finans, samtidigt som företaget har bred teknisk kompetens och många unika lösningar som ligger i den tekniska framkanten, säger David Logg. CGI har många lösningar som direkt adresserar verksamheters krav på att snabbt skära kostnader utan att göra avkall på digitala ambitioner. Med CGI:s kapacitet och goda kundreferenser ser jag mycket fram emot att lyfta dessa tjänster mot företags- och verksamhetsledningar både i Sverige och internationellt.

David Logg tillträdde tjänsten 26 september 2022.

Foto: Gerd Altmann