Nyheter

Miljövänligt bilägande

Nu är det mer och mer vanligt att nybilsköp går över till el och infrastrukturen för laddning av din elbil blir bättre och bättre. Det går faktiskt att ta sig genom hela Europa med elbil numera. Givetvis gäller det att planera resan något för att får bästa rutt till slutdestinationen. Och resan är inte alltid så spikrak och tidseffektiv som tidigare.

Däremot är det många som bilat runt som de facto får sett många ställen de annars inte skulle fått uppleva. Och kostnaden för resan är ofta betydligt bättre än med en bensin eller dieseldriven bil. Utöver det kan du ju då givetvis också vara glad för att du bidragit till en mer miljövänlig semester. 

Eftersom fler och fler bilmärken börjat tillverka elbilar börjar ju också konkurrensen att öka vilket leder till att nybilspriserna blir utsatta för konkurrens. Det gynnar ju oss alla. Om du är på utkik efter en ny bil kan du kolla här och få flera olika sätt att byt till en ny kärra. Det finns flera olika sätt att köpa eller finansiera ditt nybilsköp.

Inte alltid du behöver äga bilen själv

Numera finns det ju även många andra sätt att få ett mer miljövänligt bilägande. Eller tillgång till bil på ett mer miljövänligt och kostnadseffektivt sätt. Du behöver inte alltid att äga bilen du använder utan nu finns det tillgång till mängder av bilpooler där du tillsammans med andra disponerar ett antal bilar. 

Detta kan ju vara ett sätt för dig som bara använder en bil någon gång ibland. Ja visst, bilen rullar kanske mer och oftare än om du ägt bilen själv. Men sen åt andra sidan är det en bil färre på som står mycket stilla. Bilparken är ofta relativt ny och du kör då möjligen en mer miljövänlig bil än om du själv ägt en bil av äldre modell.

Ofta är det dessutom tillgång till miljövänliga bilar i dessa bilpooler. Elbilarna har hittat även dit. Detta är såklart ett alternativ om du annars exempelvis kan gå eller cykla till jobb och inte är beroende av tillgång till den när som helst. 

Är du däremot ute efter att äga själv och på jakt efter en elbil är det du egentligen behöver tänka på hur långt du har behov av att ta dig på en laddning. Det skiljer ganska mycket mellan olika modeller och märken samt vilken prisklass du lägger dig på gällande batteriet. För dig som önskar att kunna ta dig ganska långt men inte orkar planera så mycket finns det hybrid alternativ.