Nyheter

Ett bra FTX-aggregat ger frisk luft inomhus

Med ett bra FTX-aggregat i hemmet eller på kontoret får du med all säkerhet frisk luft inomhus. Ett bra FTX-aggregat är också en garant för bättre värmeåtervinning. Med andra ord ger ett bra FTX-aggregat ett bra inomhusklimat oavsett årstid. Ett sådant ventilationsaggregat kan dessutom installeras i alla typer av byggnader oavsett om det gäller kontorsbyggnader eller villor.

När du har bestämt dig för att köpa ett nytt FTX-aggregat så är ett bra tips att leta efter ett sådant som ger ett tyst, energieffektivt och snudd på kliniskt rent klimat inomhus. Som tur är finns det alternativ som checkar alla dessa boxar på marknaden idag.

Något som många kanske inte känner till om FTX-aggregat och FTX-system är att det är det mest effektiva systemet gällande ventilation som finns på marknaden idag. 

Här är några av fördelarna med att installera ett FTX-aggregat i din bostad:

En lösning som är energieffektiv

En bättre återvinning av värme i fastigheten

Renare inomhusluft och högre komfort

Du får ett system som är enkelt att underhålla

Finns det då några nackdelar med att installera ett FTX-aggregat? Givetvis gör det det, ingenting har bara fördelar. En nackdel är givetvis att det tillkommer en kostnad för installation och inköp. Denna kostnad kan kännas relativt hög men för de allra flesta är det en kostnad som lönar sig i längden. Detta eftersom ett bra FTX-aggregat i regel ger en hälsosammare vardag med friskare luft men också lägre energikostnader.

Något som många bör se över är om det inte är dags att byta ut gamla FTX-aggregat som man kanske har i hemmet eller som finns i en fastighet som man ansvarar för, till exempel en kontorsfastighet. Många bostäder och kontor har gamla FTX-aggregat och dessa fungerar inte alltid som de ska. Risken med att ha ett gammalt aggregat som inte fungerar optimalt är att det kan bildas fukt och mögel inomhus. Detta är skadligt både för människorna som vistas i fastigheten och för själva fastigheten i sig.

I vissa fall går det givetvis att reparera aggregatet, men i de allra flesta fall är den bästa lösningen att byta ut det gamla aggregatet mot ett nytt som är i toppklass. Genom att installera ett nytt FTX-aggregat säkerställer du att kvaliteten på luften inomhus kommer att vara mycket bra i många år framåt.

När man funderar över att köpa och installera ett nytt FTX-aggregat så kan det vara bra att känna till att det finns flera moderna FTX-aggregat att välja bland. Det kan absolut vara en god idé att se över vilka olika aggregat som du kan välja mellan till din bostad och jämföra deras olika priser och egenskaper.

En annan sak som är bra att känna till kring FTX-aggregat är att de behöver underhållas och man behöver byta ut filtret med jämna mellanrum. Normalt sett rekommenderas det att man byter filter en eller två gånger per år, men alla som lider av besvär till följd av allergier eller astma bör byta ut filtret minst dubbelt så ofta. Detta är något som är viktigt att göra dels för att säkerställa kvaliteten på luften inomhus men också för att FTX-aggregatet ska hålla längre.