Nyheter

CTEK erbjuder AMPECO-integration

Knappt hälften (40 procent) av de i Sverige som äger en elbil eller plug-in-hybrid är frustrerade över begränsningar i att kunna ladda bilen oavsett operatör/leverantör av laddtjänster. Genom att CTEK integrerar med AMPECO blir det nu enklare för elbilsägare att betala för laddning utan att behöva ha en mängd olika appar och laddkort.

AMPECO tillhandahåller en oberoende plattform för hantering av laddning av elfordon. I praktiken innebär det att man som bilförare ges möjlighet att ladda sin elbil med ett flertal appar och kort. Den molnbaserade plattformen hanterar avancerade funktioner för betalningar och fakturering, drift, smart energihantering och anpassning genom ett publikt API.

40 procent av dem med elbil eller plug-in hybrid är frustrerade över begränsningar i att kunna ladda bilen oavsett operatör/leverantör av laddtjänster (så kallad roaming).

– Vi ser att större tillgänglighet och enklare tillgång till publik laddning är avgörande för att fler ska vilja byta till elbil. Även tillgång till roaming är avgörande i beslutet. Genom att integrera CTEK:s laddare med AMPECO-plattformen stödjer vi utvecklingen av ett öppet och ett stabilare nätverk av laddinfrastruktur, säger Cecilia Routledge, Global Director Energy & Facilities för CTEK.

AMPECO:s kompletta laddningsplattform för elfordon är hårdvarunära och stöder fullt ut OCPP-protokollet (Open Charge Point Protocol), som finns i alla CTEK CHARGESTORM CONNECTED EVSE-produkter (Electrical Vehicle Supply Equipment). Den omfattar också direkt EV-roaming via OCPI och integration med roaminghubbar som gör det möjligt för användarna att ladda sina bilar på andra nät.

– Vi är glada över att kunna erbjuda vår integration med CTEK:s laddare, vilket ger operatörer och förare ökad flexibilitet och valmöjligheter, säger Orlin Radev, VD och medgrundare AMPECO.

Genom AMPECO-appen kan användarna hitta laddstationer, enkelt ansluta till hubbar som Hubject eller Gireve och betala för laddning, allt via AMPECO-appen.

Foto: andreas160578