Nyheter

Paneldiskussion i Göteborg om M-regeringens betydelse för elektrifieringen.”Det kan nog bli ett livligt samtal”

Efter beskeden i den nya budgeten är frågorna många om den nya regeringens roll i elektrifieringen. På elbils- och solelsmässan eCarExpo i Göteborg den 2 december, hålls en paneldiskussion med riksdagsledamöter från regeringspartierna om just detta.

– Det kan nog bli ett livligt samtal, säger Pernilla Ström som är moderator.

Elbils- och solelsmässan eCarExpo i Göteborg har hamnat i debattens centrum efter den nya regeringsbudgeten. Elbilar, laddning och solel är ju några av de områden i budgeten som diskuterats mest de senaste dagarna.

På mässans första dag, den 2 december, är en av seminariepunkterna ”Vad innebär en M-regering för elektrifieringen?”. En punkt som just nu är brännande aktuell och där riksdagsledamöter både från regeringspartierna och oppositionen deltar.

– Det är ju inte bara en fråga om vad vi vill göra nationellt, utan minst lika mycket om vad EU ställer för krav på oss, säger Emmi Antonsson som är kommunikations- och PA-chef på Mobility Sweden.

– Här är jag mycket nyfiken på att höra hur riksdagsledamöterna tänker …

Moderator är journalisten och ekonomen Pernilla Ström som under flera år bland annat varit moderator för Folk & Försvars Rikskonferens.

– Detta har alla förutsättningar att bli ett livligt samtal , säger Pernilla.

Paneldiskussionen börjar kl 10.45.

Läs mer om hela seminariedagen här:

https://ecarexpo.se/seminarier/

eComExpo Summit

Under dagen pågår också endagskonferensen eComExpo Summit i samma lokaler. Här samlas människor från transport- och energibranscherna för att i workshops diskutera hur man kan få myndigheter att skapa en samsyn i sina färdplaner inför 2030-målen.

Bland deltagarna märks Elektrifieringskommissionens chef Linda Olofsson och Ola Alterå från Klimatpolitiska rådet.

Läs mer om eComExpo Summit här:

https://www.ecomexpo.se/summit-goteborg/

På bilden: Båda de helt nya el-suvarna Polestar 3 (t.v.) och Lotus Eletre (t.h.) får premiär på eCarExpo i Göteborg den 2-4 december