Nyheter

ORA i topp i Euro NCAP

Nya elbilsvarumärket ORA ligger i toppen av senaste Euro NCAP. ORA är med andra ord väl förberedd för sin europa-lansering. Den 19 november kommer ORA till Sverige.

Det är lätt att tro att alla nya bilar får 5 stjärnor i Euro NCAP. Så är det inte. Flera stora märken får nöja sig med 4 stjärnor. För ORA blev slutbetyget full pott. Delbetygen är genomgående mycket höga. Förarskyddet får 92%, barnskyddet 83%, fotgängarskyddet 74% och slutligen förarsstödssystemet hela 93%.

– En modern bil, som ORA, måste leverera på alla plan. Den ska vara lika säker som den är enkel att begripa, säger Mikael Andersson, försäljningsdirektör för ORA Sverige.

Vid premiären 19 november finns ORA att provköra hos sex återförsäljare i Stockholm, Göteborg, Malmö och i Uppsala. Läs mer om ORA här: www.ora.se

Mer information om Euro NCAP finns här: 

https://www.euroncap.com/en/results/ora/funky+cat/46613

Om Great Wall Motor

2018 lanserade Great Wall Motor (GWM) varumärket ORA. GWM är en internationell biltillverkare med bas i Kina. Företaget grundades 1984 och omfattar ett flertal varumärken. För att säkerställa hög kvalitetsstandard upprätthåller GWM strategiska partnerskap med flera kända internationella leverantörer såsom svenska Autoliv, tyska Continental, Bosch, Webasto, Hella, ZF och amerikanska BorgWarner.

GWM har mer än 100 dotterbolag och sysselsätter över 60.000 personer.
Företaget har försäljning i Kina, Sydafrika, Australien, Central- och Sydamerika, Sydasien, Mellanöstern och Afrika.

Om International Motors Nordic

International Motors Nordic är dotterbolag till International Motors Group som grundades 1976 och är ett familjeägt företag som verkar globalt inom fordon, fastigheter och finans. Gruppen har ca 500 anställda världen över.

International Motors Nordic representerar ORA, WEY och pickupmärket Isuzu i Sverige samt Subaru i Norden och Baltikum.