Nyheter

Jamf köper mobila säkerhetsleverantören ZecOps

Jamf standarden inom Apple Enterprise Management, tillkännager idag att man slutfört förvärvet av ZecOps, som är en ledande leverantör av tjänster för upptäckt och respons inom mobil cybersäkerhet.

I och med uppköpet erhåller Jamf en unik position för att hjälpa IT-avdelningar och säkerhetsteam att stärka organisationens mobila säkerhetsarbete samt påskynda utredning och analys av mobila säkerhetsincidenter – en process som tidigare tagit veckor kommer nu att kunna göras inom minuter. Dessutom förbättrar Jamf genom förvärvet sina möjligheter att dra nytta av kända indikationer på intrång (IOC) i stor skala och identifiera sofistikerade zero-click eller one-click-attacker på ett betydligt djupare plan.

– ZecOps är en perfekt matchning för vår plattform med sina avancerade lösningar för upptäckt och respons i mobilen. Deras förmåga att grundligt upptäcka och analysera hot riktade mot mobilanvändare för oss ännu närmare vårt mål att skydda anställda och ge dem möjlighet att alltid vara produktiva, oavsett vilken typ av enhet de använder, säger Dean Hager, vd på Jamf.

Mobila enheter står idag för 59 procent av den globala trafiken på webben och i 2022 års upplaga av Verizon Mobile Security Index rapporterar nära hälften (45 procent) av alla företag att de drabbats av någon form av incident med en mobil enhet under de senaste 12 månaderna.

ZecOps kommer att bidra med viktiga funktioner till Jamf-plattformen som hjälper till att adressera den växande trenden med riktade mobila attacker. Jamf erbjuder redan idag robust hantering och mobila säkerhetslösningar för iOS-enheter, men att få tillgång till djupare insikter i samband med potentiella säkerhetsincidenter utgör en tuff teknisk utmaning som kräver fysisk tillgång till enheten – vilket är särskilt svårt när det handlar om distansarbete.

Här erbjuder ZecOps en stabil lösning som ger precis de starka insikter och den trygghet som säkerhetsmedvetna kunder med potentiellt värdefulla måltavlor i organisationen kräver och förväntar sig. ZecOps lösning saknar motstycke på marknaden idag och ger samma nivå av insyn och insikter för iOS som Jamf Protect idag erbjuder för macOS. Lösningen klarar av att upptäcka precis de typer av sofistikerade mobila hot som Apples Lockdown-läge försöker förhindra.