Nyheter

Martin Ådahl (C): ”Vi sänker bränslepriset på landsbygden – inte i stan!”

”Regeringen klarar inte av att möta boende på landsbygden i den tuffa situation som är nu. I vårt budgetförslag sänker vi priset på bränsle på landsbygden samt ger Sveriges bönder både skattesänkningar och stöd.”

Det skriver Martin Ådahl (C), ekonomisk-politisk talesperson i en debattartikel i Expressen:

”Sverige går mot tuffa tider. Priser, räntor och arbetslösheten stiger. Allt fler får det allt svårare att betala räkningar och ha råd att tanka bilen.  Särskilt tufft är det på landsbygden, för dem som är helt beroende av bilen och nu ser dieselpriserna på fortsatt extrema nivåer.  Landsbygdskommunerna har också tuffare ekonomi, välfärden är pressad, och Sveriges bönder kämpar för att rädda vår matproduktion, när gödsel och foder rusar i pris.”

”Tyvärr står det redan klart att den nya regeringen inte klarar av att möta boende på landsbygden i denna tuffa situation. Sällan i svensk politisk historia har en regering överlovat så mycket före valet, och underlevererat så mycket i sin budget.”

”M, KD och SD lovade 5,9 respektive 10 kronor lägre dieselpris vid pump, men det blir bara 40 öre. Och mycket andra alternativ ger man inte. För dem som vill köra grönt kastades klimatbonusen på bilar ut över en natt, och biobränslet ska tas bort.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.expressen.se/debatt/vi-sanker-branslepriset-pa–landsbygden-inte-i-stan/

Foto: Fernando Ribas