Nyheter

Nattsvart vinner Circle K:s tävling Innovation på väg

Det svenska mobilskalet Nattsvart tar hem första platsen i Circle K:s tävling Innovation på väg. I hård konkurrens med övriga finalister kommer mobilskalet, som fungerar som en livsviktig reflex i mörkret, därmed att börja säljas på Circle K:s stationer runt om i landet.

Intresset har varit stort och kampen bland deltagarna har varit hård i den första upplagan av Circle K:s innovationstävling. Från nära 60 inskickade bidrag sållade en jury, som bland annat bestod av Circle K:s vd Eva Kimborn Heivert och ekonomiprofessorn Micael Dahlen, fram tre finalister. Därefter fick kunderna rösta på den produkt de helst ville se på Circle K:s 300 stationer, och valet föll på Nattsvarts mobilskal, som är gjort helt i reflekterande material och därmed låter mobilen bli en reflex.

– Nattsvart är en mycket värdig vinnare och precis den typ av produkt vi hoppades kunna hitta genom vår tävling. Smart, enkel, nyskapande och med ett tydligt hållbarhetstänk, såväl ur social som miljömässig hänsyn. Produkten passar dessutom väldigt väl med vårt övriga utbud och att den bidrar till högre trafiksäkerhet är givetvis en stor bonus, säger Eva Kimborn Heivert, vd på Circle K.

Nattsvart är en svensk innovation som vill lösa problemet med att många glömmer eller helt enkelt inte har reflexer på sig när de är ute och rör sig i mörkret. Mobilen blev snabbt en central del av lösningen, då de flesta alltid får med sig sin telefon. Nattsvart skänker dessutom fem procent av sin vinst till Naturskyddsföreningens arbete för att skapa en grönare värld.

– Är det något man aldrig glömmer hemma så är det mobilen, och med Nattsvart får man därmed alltid med sig en reflex. Lösningen kändes så självklar när vi kom på den och vi hoppas att det blir lika självklart för alla kunder. Ett reflekterande mobilskal är förhoppningsvis en låg tröskel för alla som har en tendens att inte ta på sig reflexer. Att nu få chansen att sälja Nattsvart via Circle K:s butiker i hela landet är ett stort, för att inte säga avgörande, steg framåt för oss, säger Henrik Almqvist, grundare av Nattsvart.

Finalisterna var, förutom Nattsvart, Naima som producerar en ny, hållbar och nyttig fika-upplevelse samt Ihopa grannbox som är en lösning där man kan låna och använda verktyg och andra sällanköpsvaror ur en centralt placerad box.

– Givetvis trodde vi själva mycket på kraften i den här tävlingen, men engagemanget har varit långt över förväntan. Överlag har kvaliteten varit väldigt hög, och nu har vi en uppsjö av fantastiska potentiella nyheter att kika närmare på framöver. Vi ser verkligen fram emot att göra om den här tävlingen, avslutar Eva Kimborn Heivert.

Första priset i tävlingen Innovation på väg är att produkten ska få distribueras på Circle K:s stationer runtom i landet. Nattsvart lanseras och kommer inledningsvis att finnas exklusivt hos Circle K, och fler nya produkter planeras inom kort.

Mer information om tävlingen Innovation på väg finns här: 

www.circlek.se/innovation.

Här kan du läsa mer om vinnaren Nattsvart: 

https://nattsvart.nu/.

På bilden: Henrik Almqvist, Nattsvart