Nyheter

BatteryLoop och ONE Nordic i nytt samarbete

I början av hösten tecknade BatteryLoop ett rikstäckande samarbetsavtal med ONE Nordic för stöttning av service och underhåll till BatteryLoops cirkulära energilager system.

BatteryLoop är företaget som förlänger livslängden på uttjänta batterier från elfordon. De levererar energilager system (BLESS™) som skapas med återanvända fordonsbatterier, tillsammans med en mjukvara och en egenutvecklad serviceplattform. Därmed bidrar de till minskade utsläpp samtidigt som de stöttar omställningen till ett elektrifierat samhälle.

– I och med att vi återanvänder fordonsbatterier i våra BLESS™ sparas upp till 1 000 ton CO2 utsläpp per 3 megawatt system från att inte producera nya batterier, säger Rasmus Bergström, VD BatteryLoop.

BatteryLoop erbjuder en helhetslösning, BLESS™, med mjukvara och hårdvara samt en digital serviceplattform.

– Med den stora efterfrågan vi ser är det viktigt för oss att ha en trygg och stabil partner som levererar kvalité till slutkunderna, fortsätter Rasmus.

ONE Nordic är en av Sveriges ledande leverantörer av tekniska konsulttjänster, entreprenader och service inom energi- och industrisektorn. Inom alla områden där One-Nordic är verksamma har de ett stort engagemang för att tillsammans med uppdragsgivaren bidra till framtidens hållbara energisamhälle. Tillsammans med kunden utvecklar de energianläggningar, distributionsnät och energiinfrastruktur i samhället.

Fakta om BLESS:

BatteryLoops energilagersystem, BLESS™, kan bland annat användas till att stötta laddning av elfordon, lagra lokalproducerad vind och sol el, kapa effekttoppar och där med minska kundens kostnader.