Nyheter

Flygtaxi revolutionerar rörligheten i Sachsen, Tyskland

Den 2:a december kommer arkitekterna och ingenjörerna från fas 10, tillsammans med projektpartnerna, att presentera resultatet av den ettåriga förstudien kring flygtaxi delstaten Sachsen i Tyskland.  

Föreställ dig bara:

Du täcker dina dagliga sträckor med taxi från tågstationen hem, eller från Lusatia till Dresden eller Leipzig – och det i luften. Flygtaxiteknik gör detta möjligt.

De erbjuder utrymme att utöka nuvarande mobilitetskoncept. Tillsammans med delstaten Sachsen och instituten för flygteknik och flyg- och logistik vid Dresdens tekniska universitet utvecklade fas 10 en förstudie för att klargöra ramvillkoren för driftsättning av flygtaxibilar i centrala Tyskland.

Studien stöds som en del av simulInnovationHub (SIH) för simul framtidsinitiativet från Saxon State Ministry for Regional Development. Denna åtgärd samfinansieras med skatter baserade på den budget som antagits av det saxiska delstatsparlamentet.

Foto: Chris und Alisia Alpinger