Nyheter

Ny prenumerationstjänst ska underlätta högpresterande datorsystem

Dell Technologies presenterar nu en prenumerationstjänst, Dell APEX High Performance Computing, för organisationer som vill köra storskaliga datorintensiva HPC-arbetslaster. Företaget presenterar också en rad nya högpresterande serverar som bättre klarar att köra krävande applikationer och en skalbar kvantplattform som använder kvantteknik för avancerade beräkningar.

– Innovation och utveckling går i rasande takt och många organisaitoner vill uppgradera sina IT-miljöer för att utnyttja nya avancerade datorfunktioner. Våra nya servrar och lösningar ger företag i alla storlekar tillgång till teknik som förut bara var tillgängliga för forskningsinstitutioner och myndigheter. Det underlättar AI-anpassningen och gör att de kan utveckla sina verksamheter ytterligare, säger Rajesh Pohani, vice vd för portfölj- och produkthantering för PowerEdge, HPC och Core Compute på Dell Technologies.

Högpresterande servrar

Bland annat lanseras nya Dell PowerEdge-servrar, designade i samarbete med Intel och NVIDIA med ny Smart Cooling-teknik som gör det möjligt för organisationer att utnyttja AI, HPC-modellering och datavisualisering.

PowerEdge XE9680 – Dells första högpresterande 8x GPU-server med åtta NVIDIA H100 Tensor Core GPU:er eller NVIDIA A100 Tensor Core GPU:er i en luftkyld design. Servern kombinerar två kommande 4:e generationens Intel Xeon Scalable-processorer och åtta NVIDIA GPU:er, för att hjälpa till att leverera maximal prestanda för AI-arbetsbelastningar.

PowerEdge XE9640 – Nästa generations 2U prestandaoptimerad 4x GPU PowerEdge-server, som kombinerar Intel Xeon-processorer och Intel Data Center GPU Max-serien. Med helt direkt vätskekylning är systemet utformat för att minska energikostnaderna med högre rackdensitet.

PowerEdge XE8640 – Luftkyld 4U-prestandaoptimerad 4x GPU-server med fyra NVIDIA H100 Tensor Core GPU:er och NVIDIA NVLink-teknik. Designad för att hjälpa företag att utveckla, träna och distribuera maskininlärningsmodeller för att automatisera analys.

– Som världens största privatägda molnbaserade datorföretag, är det viktigt att vi erbjuder teknik som stödjer arbetslaster med AI och maskininlärning. Dells PowerEdge XE9680-servrar med NVIDIA H100 Tensor Core GPU och A100 Tensor Core GPU kommer att ge de funktioner som behövs för att få maximal prestanda och värde, säger J.J. Kardwell, VD för Constant.

HPC som prenumeration

Utöver nya servrar presenteras även Dell APEX High Performance Computing som ger organisationer möjlighet att köra storskaliga, datorintensiva HPC-arbetsbelastningar levererade som en prenumerationsbaserad tjänst. Tjänsten erbjuder den flexibla kapacitet som krävs för att möta förändrade arbetsbelastningskrav samtidigt som den hjälper till att få ut det mesta av sina HPC-investeringar.

– Accelererad beräkningsteknik hjälper företag att skapa värde från de enorma mängder data som de genererar dagligen. Dells nya accelererade Dell PowerEdge-servrar och lösningar hjälper kunder att hantera krävande prestandaintensiva arbetslaster, säger Peter Rutten, forskningsdirektör, Worldwide Infrastructure practice på IDC.

Ny kvantlösning

En ytterligare produkt som lanseras är Dell Quantum Computing Solution. Den hjälper organisationer dra fördel av accelererad beräkning genom kvantteknik. Denna skalbara kvantplattform använder Dells kvantsimulator byggd på PowerEdge-servrar tillsammans med IonQ kvantteknologi. Med hjälp av Dells Quantum Computing Solution kan kunder snabbt utveckla tillvägagångssätt för komplexa användningsfall för bland annat materialsimulering, naturlig språkbehandling och maskininlärning.