Nyheter

Pleo lanserar cashbacklösning

Fintech-företaget Pleo erbjuder smarta företagskort och förenklad utgiftshantering för små och medelstora företag. Nu lanseras två nya funktioner till produkterbjudandet som ger företag ytterligare chans att spara tid och pengar – möjligheten till cashback på sina transaktioner, och möjligheten att hantera flera olika juridiska personer via Pleos plattform.

Med lösningen Multi-entity kan företag med Pleo nu få översikt över, styra och hantera flera olika juridiska personer från ett och samma konto. Detta sparar värdefull tid för ekonomiavdelningar som hanterar flera olika bolag, då det ökar transparensen över hela organisationens kostnader, förenklar bokföring och möjliggör strategisk planering. Att hantera flera olika bolag innefattar ofta att behöva förhålla sig till olika finansiella strukturer, momskrav och räkenskapsår. Pleos Multi-entity-lösning förenklar det genom en samlad översikt över hela den ekonomiska strukturen så att företag får bättre kontroll över verksamheten.

Nyheten Cashback är nästa steg i Pleos resa mot att hjälpa företag bli effektivare och öka kontrollen över sina verksamheter. Nu ges Pleos kunder nämligen möjligheten att tjäna tillbaka pengar på sina utgifter. Lösningen presenteras som en del i arbetet med att minska den finansiella påfrestningen som många företag upplever i rådande ekonomiska klimat, och med en årlig prenumeration kan företag nu få upp till 1 procent cashback på varje genomförd transaktion.

– I en tid av inflation och högre levnadskostnader ökar även pressen på ekonomichefer, som går från att kunna ha en offensiv tillväxtstrategi till att behöva tänka mer restriktivt för att hålla i längden, säger Hélène Podsadni Nilsson, Nordenchef på Pleo. Med dessa två nyheter hoppas vi dock kunna erbjuda den trygghet som många företag behöver för att kunna växa långsiktigt och hållbart. Dels genom att ge en holistisk överblick över företagets finansiella situation, men även genom att ge tillbaka pengar från nödvändiga utgifter. 

Båda lösningarna är designade för medelstora företag med 50 – 500 anställda och finns tillgängliga för alla Pleos kunder från och med idag. Och som ett lanseringserbjudande för Cashback, får alla nya eller existerande kunder som tecknar en årlig plan innan den 31a januari 2023 Cashback resten av året.

Om Pleo

Pleo är en komplett lösning för företagsutgifter som erbjuder smarta företagskort och automatiserade utgiftsrapporter för anställda. Allt detta låter dem köpa vad de behöver för jobbet samtidigt som det ger ekonomiavdelningen fullständig kontroll över och insyn i alla företagets utgifter. Pleo registrerar kvitton i farten, kategoriserar automatiskt utgifter baserat på tidigare beteenden och eliminerar behovet av manuella utgiftsrapporter.

Pleo grundades i Köpenhamn under 2015 av fintech-veteranerna Jeppe Rindom och Niccolo Perra. Båda är serieentreprenörer med många års erfarenhet av att bygga framgångsrika finansiella produkter. Idag har Pleo-teamet vuxit till över 800 anställda med sju kontor i Europa (London, Stockholm, Berlin, Madrid, Lissabon, Paris och Köpenhamn). Idag använder över 25 000 företag Pleo på sexton olika marknader.