Nyheter

Saxtorp blir en del av Heavy Rental Group

Heavy Rental Group AB fortsätter sin resa mot målet att bli marknadsledande i Sverige inom segmentet Heavy Rental, uthyrning av tunga entreprenadmaskiner utan förare, nu genom förvärv av Saxtorp Trading och Saxtorp Heavy Rental.

I och med affären så förvärvar också Arema Heavy Rental ett ett 50-tal maskinenheter för uthyrning. –

– Med Saxtorp Trading så kan verksamheten med att köpa och sälja maskiner renodlas och kompetensen spetsas i det viktiga arbetet med att säkerställa framtida maskinbehov, verkstadstjänster och maskinservice, säger Björn Janström, VD Heavy Rental Group AB.

Saxtorp Trading har länge varit en etablerad och framgångsrik aktör inom både trading och uthyrning av tunga entreprenadmaskiner i södra Sverige. Saxtorp Trading fortsätter nu endast med tradingverksamhet och verkstadstänster medan Arema Heavy Rental tar hand om maskiner för uthyrning.

– Vi är mycket glada över att Saxtorp Trading utvecklas vidare och då också i tätt samarbete med Arema Heavy Rental, säge Maria Kilpe och Rikard Weberg så som säljare av Saxtorp Trading.

Arema Heavy Rental kommer i och med affären att ytterligare stärka sin marknadsposition och går nu mot en omsättning på ca 225 MSEK med god lönsamhet. Man förfogar över närmare 600 maskinenheter för uthyrning i företrädelsevis Sverige. Arema Heavy Rental har fortsatt tydliga tillväxt mål både genom förvärv och organisk tillväxt.