Nyheter

Nya fönster – en investering i ditt hem!

Att byta ut dina gamla fönster är en fantastisk investering i ditt hem. Dina nya fönster kommer att se bra ut och vara mycket mer energieffektiva. Dessutom kommer nya fönster att göra ditt hem mycket tystare, då de tar bort ljudet utifrån mycket bättre än gamla fönster.

Minska din el- och värmeförbrukning med nya fönster

Nya fönster är ett av de enklaste och mest effektiva sätten att minska din el- och värmeförbrukning. Genom att installera nya, energieffektiva fönster kan du spara upp till 30% på din energi- och värmeekonomi. Dessutom minskar nya fönster också buller- och luftföroreningar, samtidigt som det ger ditt hem ett fräschare utseende. Det finns många olika typer av fönster så när du ska investera i nya är det viktigt att du funderar på vilken stil och kostnad du vill ha. Det är till exempel populärt att ha spröjsade fönster då det ger huset ett mer traditionellt och klassiskt utseende.

Vilken typ av glas bör man välja i sina nya fönster?

Det finns många olika typer av glas som man kan välja till sina nya fönster. De flesta hus har idag vanligt klarglas i sina fönster, men det finns också andra alternativ som kan vara bättre lämpade för vissa situationer. Om man vill ha ett mer energieffektivt hus kan man till exempel välja isolerglas, som håller inne mer värme på vintern och håller ute mer värme på sommaren. Du måste även fundera på om du vill ha hel glasade fönster eller fönster med spröjs beroende på vilken stil du vill ha på ditt hus.

När är det bäst att byta fönster?

Det finns ingen exakt tid för när man ska byta ut sina fönster, men det är allmänt accepterat att man bör göra det vart tjugonde till trettioåtta år. Detta beror på hur mycket användning fönstren har, och om de börjar se slitna ut eller inte. Om du bor i ett hus som är äldre än tjugo år, kan det vara dags att byta ut dina fönster. Detta gäller särskilt om du ser tecken på rost eller mögel, eller om glaset börjar bli skrynkligt. Byter du ut dina fönster regelbundet, kan du räkna med att de håller i ungefär tjugo till trettio år.

Det är få saker som har så stor påverkan på ett hem som dess fönster. Fönster med spröjs ger exempelvis huset ett mer ombonat och traditionellt utseende. Fönstren påverkar både hur mycket ljus och värme som kommer in, samt husets utseende. Det är det inte konstigt att många väljer att investera i nya fönster – och det är ofta en bra idé!