Nyheter

GLC expanderar och fortsätter sin satsning på grön omställning

Västsvenska GLC (Göteborgs Lastbilcentral) tar nästa strategiska steg på sin tillväxtresa. I dagarna blev det klart att man köper två ytterligare tomter av Serneke.

GLC samlade all sin verksamhet på ett ställe 2015 när man flyttade in i det som idag är norra Europas modernaste logistikcenter. Redan nu börjar man växa ur sina lokaler och har därför investerat i två ytterligare tomter på 12 000 respektive 15 000 kvadratmeter.

– För att ligga steget före och möta marknadens behov tar vi nu nästa strategiska steg på vår tillväxtresa. Vi har stadigt ökat vår omsättning och kundstock och ser samtidigt en ökad efterfrågan på klimatsmarta transporter från våra kunder, säger GLCs VD Martin Salenius.

De två tomterna ligger i anslutning till nuvarande lokaliteter och blir viktiga pusselbitar i att stärka GLCs ställning på marknaden

– GLC är en seriös aktör med fokus på kvalitet och hållbarhet i sin leverans. Vi på Serneke är glada att få vara en del i att skapa förutsättningar för GLC i deras tillväxtambitioner. Att det dessutom skapar ytterligare utveckling i Gårdsten där vi sedan länge varit engagerade är lika glädjande, säger Ola Serneke, VD på Serneke Invest i en kommentar.

Förutom satsningen på nybyggnation är man i startgroparna att inviga Sveriges största laddstation för elektrifierade lastbilar. Laddstationen driftsätts före årsskiftet och invigs i januari.

– Hållbarhet är en del av vårt DNA. Vi vill leda utvecklingen inom den gröna omställning som vår bransch befinner sig i, säger Martin Salenius.