Nyheter

QNAP lanserar TVS-h74: NAS med ZFS och 12:e generationens Intel Core-processorer

QNAP® Systems, Inc., en ledande inovatör inom lösningar för lagring och nätverk, presenterade idag den nya NAS-serien TVS-hx74. Serien bygger på operativsystemet QuTS hero och kommer i utförandena TVS-h474TVS-h674 och TVS-h874 med fyra, sex respektive åtta platser för 3,5-tumsenheter var. Den nya serien bygger på 12:e generationens Intel® Core™-processorer och säkerställer dataintegritet med hjälp av filsystemet ZFS som stödjer datadeduplicering och komprimering på blocknivå.

TVS-hx74-serien är enkelt utbyggbar gällande både lagring och nätverkshastighet. Dubbla M.2 NVMe SSD-platser finns att tillgå för cache, och de inbyggda dubbla 2.5 GbE-nätverksanslutningarna kan enkelt uppgraderas till nätverkskort om 10 eller 25 GbE med hjälp av PCIe Gen 4-expansionsplatserna – allt för att möta företags krav inom lagring, säkerhetskopiering och virtualisering. 

– QNAP:s TVS-hx74 är en perfekt ZFS-NAS i instegsklassen för små och mellanstora företag, sade Meiji Chang, VD på QNAP. Flerkärniga processorer och flexibla expansionsmöjligheter gör att de nya modellerna passar perfekt i företags IT-miljöer med tillräcklig prestanda för att köra vardagliga program såväl som virtualisering.

– Det är spännande att se QNAP använda Intels avancerade lösning i den senaste NAS-serien. 12:e generationens Intel® Core™-processorer med flera kärnor och flera trådar levererar enastående prestanda för virtualisering och grafik i små och medelstora företag, sade Jason Ziller, General Manager, Client Connectivity Division på Intel Corporation.

De nya modellerna I TVS-hx74-serien bygger på 12:e generationens Intel® Core™- och Pentium® Gold-processorer och stödjer upp till 64 GB DDR4-minne i dubbla kanaler. Enheternas dubbla 2.5 GbE-portar har stöd för port trunking, och dess dubbla M.2 2280-platser gör att det med hjälp av SSD-cache är möjligt att uppnå hög IOPS-prestanda.

Särskilt fokus ligger också på filsystemet ZFS, som ingår i operativsystemet QuTS hero. ZFS är utvecklat med fokus på dataintegritet och har bland annat fördelarna att det är självläkande och WORM-kompatibelt (Write Once, Read Many Times). Därtill stöds datadeduplicering och komprimering på blocknivå för att maximera tillgänglig lagring, samt upp till 65 536 ögonblicksbilder (snapshots). 

I QuTS hero ingår även App Center, en portal med olika appar som gör det möjligt att anpassa enheten efter behov. Till exempel finns Virtualization Station, en värd för virtuella datorer samt Container Station, med stöd för olika containers av typerna LXD, Docker® och Kata. Även specialiserad mjukvara för säkerhetskopiering av VMware och Hyper-V erbjuds i form av Hyper Data Protector, likaså lösningar för säkerhetskopiering lokalt, till molnet eller rentav till Google™ Workspace och Microsoft 365®.